Annons

Annons

I fängelse när husse roade sig

Igår var inte min husse i form att hjälpa mig med bloggen, påstod han när han utmattad kom tillbaka till billen. Han hade nämligen varit och roat sig så till den vida pass. Under tiden han förlustade sig, så satt jag fängslad i min synnerligen trånga bur i min bil.

Här, ensam i min fängelsebur i min bil, lämnade min husse mig i flera timmar. Under tiden gick han och spenderade mycket av sin pension på bara nöjen. Vilken god husse gör så?

Det är olika hur man blir behandlad av livet. Är det rätt att placera en vacker västgötaspets, tillika president, i fängsligt förvar, under tiden som man roar sig själv? Knappast, eller inte alls, skulle jag vilja hävda med viss bestämdhet.

Annons

Det var i alla fall vad som hände igår.

– Nu ska vi ut och åka Vaira, sade min husse till mig, i det han uppmanade mig att ta plats i min bur i min bil. Skojigt att ut och åka igen, tänkte jag. Kanske vi åker till Aurignac. Men inte. Vi stannade redan på Storgatan och min husse lämnade mig i bilen.

– Nu vaktar du Vaira, sade min husse till mig innan han stängde dörren och gav mig en liten, med betoning på liten, godisbit.

Efter vad som han påstod var en halvtimme, men som i själva verket var många, många timmar, kom han tillbaka och väckte mig ur min nödvändiga skönhetssömn. Han var lite irriterad, min husse.

– Det var det värsta, sade han. Inte mindre än 7,5% av min pension per månad för en halvtimme. Hutlöst!

Vad husse hade roat sig med? Inte vet jag, men han visade några bilder, fast de sade inte mig mycket.

Ska man ha roligt, så kostar det. Det borde min husse ha lärt sig så gammal som han är.

Hej så länge

Vaira

Vad det är som är så roligt med de här sakerna, begriper jag inte. Men tydligen tyckte min husse att det var värt att spendera pengar på och att överge sin västgötaspets för att låta sig roas.

Aha! Husse fick vara i rampljuset en stund. Det var säkert det han betalade för. Han vill så gärna vara i centrum och det hade ju inte varit om jag hade varit med. Jag är alltid den naturliga medelpunkten varhelst jag än uppträder. Det är jag utan att behöva betala för det.

Där ser man. Det serverades drinkar också. Det var väl antagligen det som kostade 7.5% av pensionen. Det hade varit bättre att han hade satsat de slantarna på saftiga märgben till mig.

(66)

Kommentera

 


Annons

Annons

Laddar