Annons

Annons

I skogen finns lejon på riktigt

Har inte jag varnat för lejon i skogen under alla år? Jo, det har jag. Många har ansett att jag inte är riktigt redig, eftersom jag tror att det kan finnas lejon i Hätte-skogen eller vid Djungelstigen i Aurignac. Men det var jag som fick rätt!

Varför har det samlats massa barn i skogen? Vad är det de står och tittar på? Jo du, du kan inte ana. Nu är det slut med att reta mig, för att jag påstod att det finns lejon i min skog!

Om du kommer till Aurignac och går till museet, så hittar du lätt till min djungelstig. Det är den som går jämte den vilda forsen och det är den stigen där du måste passera över den vilda forsen på den otäcka bron. Somliga hundar som varit och hälsat på mig tordes knappast gå över bron. Men det finns värre faror längst med min djungelstig. Nej, inte ett lejon. Det är värre än så! Det är en hybrid av lejon och människa.

Annons

Nu har de gjort mycket för att underlätta för alla som vill titta på lejonmannen. Bron har gjorts lite gåvänligare och den leriga stigen har sandats. Allt för att mina besökare inte ska utsättas för obehag. Fast det är klar, när man får se en modell i skala 1:1 av lejonmannen, som springer omkring där någonstans i skogen, då är man kanske inte så kartig längre. Jag är ju modig, så jag berörs inte så mycket, men jag måste skydda min Agnes. Det var därför jag hade henne i koppel hela tiden.

En annan bra sak nere vid museet, är att de har byggt ett vindskydd till mig. Där kan jag gå in om det börjar regna.

I morgon kommer inget, för idag ska vi ut på hemligt uppdrag idag och dessutom titta på Harry Potter, så vi kommer att vara trötta i morgon.

Hej så länge

Vaira

Vid museet har några barn byggt en hydda till mig. Visst är de snälla? Där kan jag gå in, om det skulle komma en störtskur.

Bron över den vilda älven var inte rolig att passera förut. Alla mina besökare har tvekat att gå ut på den. Nu har jag sett till att få en ny bro. Visst är den fin? Man slipper dessutom se den vilda forsen under sina tassar. Både min Agnes och jag tycker att den nya bron är bättre.

Lejonmannen som finns i skogen är inte liten, som du kan se. Jag hoppade upp på mitt och min Agnes viloträd, när min husse skulle fotografera. Då syns jag bättre, så du kan jämföra storleken på mig och lejonmannen. Ändå är inte jag rädd!

(47)

Kommentera

 


Annons

Annons

Laddar