Annons

Annons

I väntan på seriösa köpare

På spaning efter folk som ska spana in mitt hus. Fast de kommer inte än. Klockan 14.00 ska de vara här och då ska jag vara borta, trots att jag skulle höja priset. Fast jag ingår ju inte i köpet. Jag är inte till salu.

På spaning efter folk som ska spana in mitt hus. Fast de kommer inte än. Klockan 14.00 ska de vara här och då ska jag vara borta, trots att jag skulle höja priset. Fast jag ingår ju inte i köpet. Jag är inte till salu.

Snöstormen gick ju inte så bra. Blåste gjorde det duktigt, men så mycket snö kom det inte. Däremot fick husse ett mail från mäklaren. Det ska vara visning av mitt presidentpalats idag. Det betyder arbete.

Annons

Det är på det sättet att när folk ska komma och titta på hur jag bor, så ska det inte se ut som när jag bor här. Till exempel det finaste vi har att visa, mina tuggben, är undanplockade och gömda.

Det räcker inte med det. Allt som fyller bänkarna i köket är bara borta. Matbordet är tomt. Inga gamla tidningar eller böcker. Bara en ensam dator.

Min säng bäddades också och övertäcktes, inte med ett täcke, utan med ett virkat överkast.

Till och med en del juldukar är redan undanplockade, fastän det inte är påsk än. De ligger i smutstvättkorgen. Tvättstugan är för övrigt så gott som tom på tvättad och otvättad tvätt. Man kan säga att det är ett mirakel som har skett här hemma.

Om nu någon lockas att köpa ett hus som ser obebott ut, så är väl det bra. Jag behöver nämligen mycket pengar för att kunna renovera mitt nya presidentpalats i Aurignac i Frankrike.

Det allra vackraste som finns här hemma ska bort inför visningen. Jag ska alltså inte vara här. Min husse och jag ska försvinna till Charlie och resursmatte när spekulanterna spankulerar omkring och tittar på hur jag bor.

Dessvärre måste vi hålla onaturligt fint här hemma ett tag till. På lördag kommer det nya tittare.

Hej så länge

Vaira

Tittar man in i sovrummet, som jag gör, så ser man att sängen är bäddad. Lite för slätt i mitt tycke, så jag har varit uppe och rättat till det. Skrivbordet är nästan tomt. Lustigt.

Tittar man in i sovrummet, som jag gör, så ser man att sängen är bäddad. Lite för slätt i mitt tycke, så jag har varit uppe och rättat till det. Skrivbordet är nästan tomt. Lustigt.

Så här ser aldrig mitt kök ut. Inga grejer framme alls nästan. Normalt sett så ser köket betydligt mer levande ut.

Så här ser aldrig mitt kök ut. Inga grejer framme alls nästan. Normalt sett så ser köket betydligt mer levande ut.

Mitt matbord är inte bara till för mat, utan det är också ett husarkiv. Där ligger det i vanliga fall tidningar, böcker, räkningar och grejer som skiftnycklar och kaffemuggar. Nu är det bara så öde.

Mitt matbord är inte bara till för mat, utan det är också ett husarkiv. Där ligger det i vanliga fall tidningar, böcker, räkningar och grejer som skiftnycklar och kaffemuggar. Nu är det bara så öde.

Till och med avlastningsbordet i rummet är så gott som tomt. Det brukar det aldrig vara i vanliga fall. Det är ett utmärkt bord att ha pärmar på, men de har bara försvunnit.

Till och med avlastningsbordet i rummet är så gott som tomt. Det brukar det aldrig vara i vanliga fall. Det är ett utmärkt bord att ha pärmar på, men de har bara försvunnit.

(64)

Kommentera

 


Annons

Senaste från Hemmets

Annons

Laddar