Annons

Annons

Ibland är fransmän värdelösa

Idag är det den viktigaste nationaldagen i hela världen. Den måste ju naturligtvis firas på alla tänkbara sätt. Flaggor, marscherande musikkårer, kungar och drottningar ska ha sin jobbigaste dag. Men i Aurignac ser man inget av det.

Här, på mitt torg, hade jag förväntat mig en större ansamling av svenska fanor i dag. Men icke! Inte en endaste liten svensk vimpel. Inte ens mina ståtliga snöklädda berg, som jag har upptäckt, syns. Fransmännen har stoppat dit massa moln som skymmer de tjusiga topparna. Jag känner mig kränkt.

Under min morgonpromenad för att inspektera alla fladdrande svenska fanor, så upptäckte jag inte en enda. Det verkar som om fransmännen inte vet att världens viktigaste land, Sverige, firar sin nationaldag just idag. Jag ser detta som en kränkning av mig som svensk, så därför tänker jag strejka idag. Det blir inget firande. Och kallt är det också. Hade Frankrikes kung och drottning kommit hit i sin öppna hästskjuts för att hedra världens viktigaste land, så hade de fryst öronen av sig.

Annons

Dessutom är jag sjuk, så det är synd om mig. Alltså bara elände att rapportera från denna oförskämda stad, som inte vet hur man ska uppföra sig på Sveriges nationaldag.

Hej så länge

Vaira

Vädret är så eländigt, så den fattiga mannen som bara har tygtak på sin bil har varit tvungen att fälla upp det. På så sätt ser alla att han inte har råd med en bil med riktigt plåttak, som jag har. På statshuset vajar en fransk flagga och en EU-flagga. Var finns den svenska flaggan en dag som denna? Ingen fest är det på torget heller, bara parkerade bilar. Jag känner mig djupt kränkt.

(45)

Kommentera

 


Annons

Annons

Laddar