Annons

Annons

Ibland måste man bilhandla

Jag har det jättebra för det mesta. Mataffären ligger 11 meter från mitt hus. Slaktaren ligger kanske 17 meter och grönsakshandlaren ytterligare 8 meter bort. Bagaren är det värre med. Hans bageri ligger nog 200 meter åt andra hållet. Fast idag var det svårhandlat.

Semesterstängt! Jag utanför min nära affär som ligger i huset nästan jämte mig. Som du ser, så står det att ”Jag firar Gustav II Adolf och har därför semester 14 oktober till 13 november” Jag har översatt texten åt dig, eftersom skylten är skriven på franska.

Bagaren har öppet, men hos honom skulle vi inte köpa något idag. Vi köpte ju en örtlimpa igår. Värre är det då med mataffären. För att fira Gustav II Adolfs minst sagt misslyckade slag i Lützen, har handlaren tagit en rejäl semester.

Annons

Grönsakshandlaren och slaktaren har stängt alla måndagar. Det är så det kan vara i Frankrike ibland.

Dåligt planerad, som min husse alltid är, så behövde vi handla idag. Vad gör man då? Som tur är har min Agnes lämnat sin gamla polisbil här hos mig, eftersom hon tog min lite finare bil. Alltså vi sätter oss i bilen och åker ända till Matres-Tolosane, som ligger 11 minuter bort. Eftersom det inte är 37 grader ute och 98 grader i bilen, så får jag följa med.

Först svängde vi in på Aldi, för att se om det var något extrabilligt nödvändigt vi behövde där. Min husse inhandlade följande extrabilliga och nödvändiga artiklar: en pizza, 8 st grekiska yoghurtar (de kommer jag få fördiska), tätningslist, en fransk nougat och en Tic Tac.

Så var det dags för en bilfärd igen. En minut och 49 sekunder efter vi startat, så parkerade vi på Super U:s parkeringsplats. Där försvann min husse in i den stora affären. 6,34 timmar senare kom min husse ut igen. Den här veckan var det fantastiska extrapriser på kylskåp och frysar, fast eftersom vi har en ny redan, så avhöll sig min husse från ett impulsköp till köket. Istället kom han ut med potatis, äpplen, bananer, lök, ost, batterier, superlim så han kan laga elfenbenskrokodilen och fotogenlampan, båda från 1800-talet, som hade gått sönder i flytten, för att de var dåligt packade av Alfa Moving. Nu var det inte bara nyttigheter min husse köpte. Med sig hade han också nyinköpta chokladkakor och några röda karameller, en hel H4-lampa till min Agnes polisbil som ska ersätta den trasiga, för att inte tala om tavelkrokarna.

När allt var lastat i bilen och kundvagnen återlämnad, så åkte vi hem till mitt palats i Aurignac igen. Innan jag kunde blogga, så måste ju varorna in i kylen och Vaira få sig en kort promenad. Nu vet du varför min blogg är lite sen idag.

Hej så länge

Vaira

Om man är snål, så slinker man in på Aldi, när ingen ser. Min husse är från Småland, och är så snål, så han kan trava in fastän det finns åskådare. Han slank alltså in och kom ut med nödvändigt godis och en pizza för 1.59€.

När man kommer till Super U är lyckan om man kan hitta en parkeringsplats jämte ett garage för kundvagnar. Gärna också vid ett övergångsställe, så man kan öppna dörren ordentligt. Var hittade vi en parkeringsplats? Jo, jämte kundvagnarna och ett övergångsställe. Skickligt av mig och i viss mån min husse.

Väl inne i affären kan man botanisera bland alla böcker i den stora bokavdelningen. Dessvärre för min husse, så är alla böcker skrivna på utrikiska av författare med exotiska namn som, Stieg Larsson, Camilla Läckberg, David Lagercrantz eller Åsa Larsson. Det gör det inte lätt att vara en svensk bokläsare under så konstiga omständigheter.

En av fördelarna att åka till Matres-Tolusane, är att det finns så många olika sorters juicer där. Då min husse är förtjust i hälsosamma drycker, så brukar han ha med sig ett dussin flaskor hem. Eftersom han av snålhet bara dricker vatten, så lagrar han juicerna i källaren.

Så här stilig kan vägen mellan affärerna och mitt palats te sig. Min huse och jag har inte samma utsikt. Jag tittar bakåt och min husse tittar framåt. Vi ser samma sak, men inte samtidigt. Det jag ser på ditvägen, ser min husse på hemvägen.

(60)

Kommentera

 


Annons

Annons

Laddar