Annons

Annons

Idag får jag faktiskt inte arbeta

Tittar man på den franska almanackan, vilket jag sällan gör, så ser man att det är en helgdag idag. Som alla vet (alla = de som arbetar i Frankrike), så är det Jungfru Marias himmelsfärd idag och en sådan dag skulle det se illa ut att arbeta. Jungfrun skulle nog ta illa upp och bli kränkt.

Nej, jag tänker inte arbeta. Som du lätt kan se, så tuggar jag inte ens på mitt tuggben. Jag bara bevakar det. Samtidigt bevakar jag alla kartonger, som pryder min nedre paradkorridor. Lite arbete är det, men inte mycket och jag ligger ner.

Som den nyfranska invånare jag är, så har jag naturligtvis tagit fasta på de franska traditionerna, särskilt lediga dagar. Av den anledningen blir det inget blogginlägg idag. Det du läser just nu, är alltså inget inlägg. Det är bara lite information.

Annons

Nu ska jag informera vad vi gjorde igår. Först väntade min husse och jag på min Agnes och min Sabrina. De skulle köpa lite saker i en hejdundrandes stor byggnadsvaruaffär i Toulouse. Den affären tyckte de var så intressant, så de kom inte förrän efter klockan 12.49. Fast de kom inte ensamma. På vägen till Aurignac hade de fått sällskap av lite hälsokost från det ganska närbelägna McDonald.

Min husse och jag fick Chicken nuggets.

Min Agnes och jag fick en präktig hamburgare.

Min Sabrina och jag fick Happy meal. Då fick min husse en ny fin bok också med många bilder i.

När vi ätit klart, så skulle det inköpas golv i Saint-Gaudens. Golvet var redan utvalt av min Agnes, så det var bara att köpa. Jag fick inte följa med, för det kunde bli för varmt att vänta i bilen.

Lyckan log mot inköpskommittén, eftersom just det golvet nu hade 30% rabatt.

Olyckan hånskrattade mot inköpskommittén, eftersom det fattades 4 kvm av just det golvet. Dessutom hade det utgått och skulle inte komma tillbaka. Det blir en affär i Toulouse, som får glädjen att leverera mitt golv istället.

Fast var resan på de smala och backiga vägarna till Saint-Gaudens alldeles förgäves? Inte!

Det var nämligen uppkörning med husbilen för min Agnes och min Sabrina. Min Agnes körde på vägen dit och min Sabrina körde hem. De rattade husbilen inte mindre än 22 km var, utan missöden.

Hur det gick? Båda klarade sig. Hurra och grattis! Nu får de låna min presidenthusbil, när de ska ut på sin semestertripp till yttre Mongoliet – eller om det var Medelhavet. Fast först ska de städa husbilen!

Nu är det färdiginformerat.

Hej så länge

Vaira

Att Aurignacborna, les Aurignacais som vi säger här, är behov av en extra vilodag efter allt festande, kan man tydligt se vi glasinlämningen nedanför presidentpalatset. Det börjar bli dags att tömma den, för snart är det nog fest igen och då behövs det utrymme för nya flaskor.

(68)

Kommentera

 


Annons

Annons

Laddar