Annons

Annons

Idag går allt långsamt

Nej, jag gjorde inget igår. Nästan. Min husse ägnade sig åt att deklarera färdigt. Framtiden ser inte ljus ut för oss kan jag säga. Därför är jag nedstämd idag. Därför blir det ingen blogg att yvas över idag. Texten är torftig och bilderna är gamla och har inget med texten att göra.

Ibland tar fransmännen sin gräsklippare och tar en tur genom byn. Vad gör man inte för att bli beundrad av det gamla gardet under trädet, eller de yngre som står i solen med sina cyklar. Det är lördag i Alan. Bilden och personerna på den har inget med texten att göra.

Fast lite gjorde vi igår. Vi gick ett par promenader på helt nya ställen, som inte var summa. Dock fick jag tokrusa själv, eftersom jag inte kunde springa mellan min husse och min Agnes. Min Agnes var nämligen inte här.

Annons

Sedan gick min husse och jag plommonstigen för första gången på ganska lång tid. Det har ju varit lite tokigt, då jag inte har kunnat visa upp mig i stan, men igår kunde jag det. Vi hade inte sällskap av någon kavaljer på hela vägen.

Snart kommer min Agnes och då ska vi kanske måla färdigt i palatsparken. Sedan ska vi fixa plattor och trädäck på marken som nästa steg.

Nu ska jag vila lite innan arbetet tar vid.

Hej så länge

Vaira

I Småland där jag bodde förut fanns det stenmurar av stora stenar. I Frankrike finns det stenmurar av små stenar. Så olika kan det vara, men jag dömer inte någon för det. Bilden har inget med texten att göra.

Det är så brant i Frankrike att kossorna måste göra stigar på kullarna för att inte dratta ner och slå sig. Det finns kostigar på Brösarps backar i Skåne också, fast det finns fler backar i Frankrike, eftersom hela Frankrike är en uppförsbacke. Bilden inget med texten att göra.

Franskt ogräs påminner ganska mycket om svenskt ogräs (Swedish ungrass). På franska heter blomman kissa i sängen blomma. Jag kissar inte i sängen. Bilden och blommans fröställning har inget med texten att göra.

Det var i Notre-Dame-de-Saint-Bernard som Leonardo da Vinci hämtade inspirationen till sina tavlor Madonnan i grottan. Bilden och personerna på den har inget med texten att göra.

Att vara fransman och gå ut och in ur sitt hus, är inte det enklaste en fransman kan företa sig. De är ju nästan inväxta. Det är tur att vara västgötaspets ibland. Bilden och inget med texten att göra.

Majs odlas i nätkorgar och nästan majsfärgade blommor odlas runt om. Det är så man gör i Frankrike jämte vägarna.. Bilden har inget med texten att göra.

(42)

Kommentera

 


Annons

Annons

Laddar