Annons

Annons

Igår kom min diskmaskin

Efterlängtad som bara den, var diskmaskinen som kom igår. Den flögs hit från Malaga i Spanien. Modellen, som är mycket vacker, helautomatisk och bra, heter min Agnes.

Här står min senaste diskmaskin, hitflugen från Malaga i Spanien, och diskar för fullt. Hon är alldeles förträfflig!

Ja, det är sant. Semestersmitaren dök upp igår och tog sig genast an disken. Bättre diskmaskin får man leta efter. Sedan gick det som bara den. Det röjdes i skafferiet i vardande. Min Agnes inte bara sopade, hon gick loss med hammare och kofot också. Här och där blev lite ojämnt, men då var min husse framme med spacklet och jämnade till.

Annons

Innan min Agnes rev loss i skafferiet, så hade hon och min husse varit och köpt lagerbokhyllor, som ska stå i skafferiet. Dem byggde min Agnes ihop med min hjälp, samtidigt som min husse städade lite här och där.

Sedan började stora matrumsröjningen. Det packades upp och flyttades den ena flyttkartongen efter den andra. Fast var finns lådorna till det vita skåpet och var finns hållarna så man vi kan sätta dit hyllorna? Och var finns nyckeln till skåpet som min husses pappa har gjort? Inget av det hittade vi, trots att alla lådor nu är genomsökta. Det gör det lite svårt att packa upp, för man måste ställa sakerna (såsskålar och damastdukar) någonstans.

Ikväll är det invigningsfest med min Agnes och min Sabrina. Då måste man kunna sitta i min paradmatsal och deras säng måste vara bäddad och klar, så nu är det bråttom. I köket ska min husse laga till mat, som kan generera rikligt med fördisk. Jag är redo!

IKEA ringde också igår. Ja, du läste rätt. Det var IKEA som ringde. När grejerna kommer visste de inte (vem hade trott det). Kanske den 26, 27 sådär ungefär. Det blir ungefär 5 km/dag. IKEA:s målsättning, inte löfte, är att montören ska komma hitsläntrandes den 29 sept. Dessutom ville ett par stycken från IKEA i Toulouse komma hit och prata med min husse och mig. Och min Agnes. De brukar göra så när det har varit lite oturligt, sade de. Både jag, min husse och min Agnes, tror att de menade att de besöker alla som har behandlats illa och som har en blogg som sprider sig över stora delar i världen. Vi får se vad de säger.

Naturligtvis ska vi också ta upp det pinsamma med att det inte serveras kokt potatis till köttbullarna i varuhuset i Toulouse.

Hej så länge

Vaira

Ta skruvdragaren, uppmanar jag min Agnes, när hon sliter med hyllorna. Min husse gick bara och städade lite, när jag och min Agnes slet oss fördärvade med hyllorna.

Se där ja! Nu har min Agnes tagit skruvdragaren och skruvarna går i som ett nafs. Snart är tre lagerhyllor ihopskruvade stadigt och fint. Min Agnes är så duktig.

Det här utrymmet var mycket att städa i. Det hade nämligen varit förbyggt i sådär 54 år minst. Du kan se på golvet var väggen gick innan.

En liten smygtitt in i matrummet. Det ska bli lite finare än så här, men helfint lär det inte bli. Tänk att i kväll blir första gången vi kan äta riktig hemmalagad mat här i mitt palats och jag som flyttade hit för fyra månader sedan den 20 maj! Det ska bli spännande. Det är extra viktigt med fördisken, när det inte finns någon diskmaskin.

(98)

Kommentera

 


Annons

Annons

Laddar