Annons

Annons

IKEA räddat på målsnöret

IKEA har inte fungerat. Transporterna har inte fungerat. Men det finns en som har fungerat desto bättre. Det är Thierry Cillario. Det är nämligen han som har monterat mitt kök. Han räddade IKEA på målsnöret.

Här sitter Thierry och skruvar på en skåpslucka för fullt. Det var han som ensam räddade lite av IKEA:s skamfilade rykte, när det gäller köksbeställningar.

Det är ju knappast IKEA som kan ta åt sig äran att min köksmontör var så bra. Företaget han arbetar på heter Rekto, men det är ju förvisso IKEA som har anlitat dem. Det var väl den enda positiva upplevelsen, när det gäller det här köket. Thierry arbetade både snabbt och bra och så fort han hade sågat något, så dammsög han upp spånen.

Annons

Numera har ugnen ingen repa, för den är ny. Diskmaskinen saknar bucklor och fungerar. Det går att glömma på kranen vid diskhon, utan att jag måste bada tassarna på köksgolvet. Min kökskran har en slang som går att dra ut, precis som den vi hade beställt.

Köket är med andra ord färdigt. Dessutom är golvet mera städat än vad det var när Thierry kom. Något fört min husse att ta efter. Det som är kvar för IKEA att göra, är att hämta felaktiga, trasiga och skadade grejer, som står i min nedre paradkorridor i presidentpalatset.

Nu är det bara resten kvar när det gäller köket. Min husse har fått ett mail från IKEA:s informationschef i Sverige, så vi vet att just mitt köks historia är uppe hos IKEA:s ledning både i Sverige och i Frankrike. Dessutom ska det ju komma två från IKEA i Toulouse hit och prata med min husse. Hittills har IKEA erbjudet min husse att slippa betala för transporten, vilket kan verka lite ynkligt, eftersom den inte fungerade alls och tog ungefär 60 timmar från min husse, min Sabrinas och min Agnes tid.

Lite kul är att IKEA i Toulouse har ringt och frågat om den sista transporten fungerade bra (vilket den gjorde) och sedan ringde de och frågade hur monteringen fungerade (också bra).

Det verkar som om IKEA kommer att ta lärdom om hur man inte ska behandla kunder. Kanske. Huruvida de lär sig att man ska ha kokt potatis till köttbullar återstår att se.

Hej så länge

Vaira

Charlie och jag har varit och inspekterat allt som finns att sätta dit igen i mitt kök. Det var luckor och lådor, men framför allt en ny fungerande diskmaskin, diskbänk med breddavlopp och en ny ugn utan repor.

Den nya diskbänken med breddavlopp sätts fast och den gamla ligger i kartongen, som nu har blivit en returkartong. Diskmaskinen väntar på sin tur att monteras.

Här är alla returgrejer, frånsett diskbänken som står i köket. Den fick inte plats i korridoren. Husses fula skor ska inte i retur till IKEA, även om det vore en välgärning om de tog med sig dem och sålde skorna på fyndet.

Nu kan jag se fram emot ett fungerande kök. Allt fungerar just nu. Till och med kylskåpet står rakt. Vi har redan provdiskat tre gånger med den nya diskmaskinen och disken blev så ren så.

(117)

Kommentera

 


Annons

Annons

Laddar