Annons

Annons

IKEA samlar nya minuspoäng

IKEA är företaget som inte bara kan leverera i tid och har extremt dålig kundservice. De drar sig ju inte heller för att stjäla timme efter timme av sina kunders tid om och om igen och strunta i sina löften. Nu har det visat sig att de inte kan packa beställda och betalda varor. När de så småningom transporterar sina varor, så klarar de inte det utan att skada godset. Fast vad kan man förvänta sig av ett företag, som serverar pommes frites istället för kokt potatis till dyra "svenska" köttbullar.

Min Agnes har nu lärt sig att peka med hela handen. Dock behövs inte det, när det gäller min köksmontör. Fast min Agnes påpekar att det skulle vara fint om alla luckor till skåpen fanns. Där var de helt överrens. Det är skandalföretaget IKEA:s fel, att inte allt var med.

Innan jag blir riktigt arg, så vill jag säga att min montör från IKEA är fantastiskt bra. Han inte bara arbetar bra, han klappar mig ofta och gärna dessutom.

Men åter till mitt nya efterlängtade kök. Luckor fattas till flera skåp. En lucka, som överraskande var med, var lite, lite transportskadad, men dock transportskadad.

Annons

Betydligt värre var det med diskmaskinen. Den var rejält transportskadad. Av skadorna kan man nog gissa sig till att den är tappad och har rullat runt, utan att transportören har brytt sig.

Diskhon är inte bara dyr, den har ett fabrikationsfel också. Det ska finnas ett överfyllnadshål, men det saknas helt av någon anledning. Glömmer man en kran på, så blir det översvämning på golvet istället för att vattnet ska rinna ut genom nödhålet.

Kökskranen vi beställde hade ju utgått ur sortimentet, när vi äntligen fick komma till skott och göra den skarpa beställningen. Den vi valde istället, är inte den som vi fick. Det kan man se på beställningssedeln. Vi skulle ha en med utdragbar slang.

På grund av att det kan ta månader innan man får saker från skandalföretaget IKEA, har min montör satt dit en felaktigt tillverkad diskbänk, en fel sorts kran, en kraftigt transportskadad diskmaskin, en transportskadad lucka. Allt det ska bytas ut senare.

Hur det blir med bänkskivan, får vi se senare. Den har förvarats snett stående mot en vägg, så den har blivit lite rund. Kanske den rätar till sig, nu när den får ligga igen.

När ska mitt kök bli helt färdigt?

Å andra sidan gick det äntligen framåt med mitt kombinerade dusch-, toalett- och tvättrum i går. Vad som saknas nu är vatten, gärna varmt, och fungerande avlopp. Tvättmaskinen och torktumlaren kommer mellan 13.00 och 15.00 i morgon. Eftersom jag inte köpt dem av IKEA, så är det troligt att de kommer just då. Då hoppas jag att det finns vatten och fungerande avlopp, så vi kan tvätta hela dagen. Vi har massor med tvätt som väntar i tvättkorgarna.

Hej så länge

Vaira

Ja, se det var en kraftig transportskada på diskmaskinen. Det är en skada på andra sidan maskinen också. Om man knöcklade ut bucklan lite, så gick maskinen att dyvla in på sin plats. En ny hel maskin kan dröja månader. Det handlar ju om IKEA.

Feltillverkad dyr diskbänk och dessutom med fel kran. Det ska vara en slang i kranen och ett hål i diskbänken.  Allt monterades dock, så vi skulle ha ett kök. Naturligtvis ska det bytas ut, men eftersom det är IKEA, så kan det ta flera månader och så länge vill vi inte vara utan kök.

Inte mycket, men dock en transportskada är det på den här luckan. Den ska naturligtvis bytas ut, men får sitta där så länge. Det var konstigt att det inte var flera transportskador, eftersom det var fotspår på kartongerna.

Här har det hänt saker. Duschen är på plats och glasdörrarna som gör att min husse inte stänker vatten på mig, när han duschar. Handfat och toastol finns där också. Nu väntar vi bara på tvättmaskin och torktumlare.

(129)

Kommentera

 


Annons

Annons

Laddar