Annons

Annons

IKEA – sämsta med Frankrike

Att det skulle vara ett svenskt företag verksamt i Frankrike, som skulle visa sig vara det sämsta av alla företag, är lite av en överraskning. Men jag måste nog kora IKEA till Frankrikes sämsta företag – än så länge.

Här sitter jag på allt som finns till mitt kök. Det har vi tagit hit själva. Alla kartonger som skulle ha kommit igår, kom inte igår. Jag fick inget att pricka av. Nästa tisdag, kanske, kan jag pricka av.

Mitt kök, som först skulle vara monterat och klart i början av augusti, verkar dröja.

Alla löften, som vi har fått av IKEA har kommit på skam.

Klockan 12 till 14, visar sig vara 16. Ett par dagar betyder ett par veckor, fast först efter upprepade telefonsamtal och mail.

Annons

Beställda produkter visade sig inte beställda, eller har utgått ur sortimentet när det drog ihop sig till betalning.

Så igår skulle leveransen av köket äntligen ske. Inte monteringen, men jag skulle få alla skåp och spisar och ugnar. Köket var tomt, så allt skulle få plats. Korridoren var rensad från alla kartonger, så inget stod i vägen när paketen skulle in. Vi väntade. Och väntade.

Min Agnes och min Sabrina hade stressat hit, så det kunde pricka av alla flera hundra paket som skulle komma. Då ska du veta att min Sabrina har semester och de hade egentligen andra planer.

Så småningom ringde min Agnes till det stora självgoda företaget. Det var många i kö, som ville prata med någon på IKEA. För att göra väntan lite trevligare, så spelade de en käck sång. Den tog en minut att spela, sedan började den om. Efter att ha hört den numera tjatiga melodin över 60 gånger, alltså i över en timme, så behagade någon svara hos IKEA. Det var nu min Sabrina som var telefonvakt.

– Ja, vi skulle ha kommit idag. Nej, vi tänker inte komma idag. Vi kommer nästa tisdag istället.

Min Sabrina påpekade syrligt att det kanske hade varit trevligt om vi hade fått reda på det av IKEA, att de hade kontaktat oss.

Med anledning av att vi redan har betalt allt, höll sig min Sabrina ganska lugn i telefonen. Hon vill inte att de ska jäklas medvetet med oss, det räcker att vara utsatta för deras inkompetens, bristande organisation, slarv, nonchalans och hybris. Men nästa gång de skiter i sin kund …

Nu ser jag fram mot nästa tisdag. Kommer mitt betalda kök från IKEA, eller blir det som jag tror? Kommer köket att finnas här när montörerna kommer? Kommer jag överhuvudtaget få ett kök? Det ska bli spännande att se

Fast en sak är klar efter allt detta. Nästa gång jag ska köpa ett kök, så ska jag hitta en hederlig leverantör, som står vid sina ord.

Hej så länge

Vaira

(110)

Kommentera

 


Annons

Annons

Laddar