Annons

Annons

Importerade slavar i mitt palats

Under helgen har min husse haft tre slavar som har slavat för honom. Slavarna heter Vaira (jag), min Agnes och min Sabrina. Min husse själv gick omkring med piskan och manade på de stackars slavarna. Två av slavarna hade importerats från Toulouse.

Här i mitt blivande vardagsrum behövs det minsann slavar om något ska bli gjort. Längst in i korridoren, kan du se det stora tunga skåpet, som redan är flyttat. Golvet ska flytspacklas, så vi kan lägga in golv. Då ärr det bra att ha en Agnes och en Sabrina.

Redan tidigt på lördag morgon kom slavarbetarna. De tog genast tag i att först hacka bort det kvarvarande betonggolvet i sovalkoven i slavarnas (=min Agnes och min Sabrinas) rum. Det var ett idogt arbete, för den var hård som betong.

Annons

Därefter gav de sig på att flytta det jättestora och jättetunga ekskåpet i mitt blivande vardagsrum, så golvet där blev tomt. Min husse sattes på att hjälpligt göra rent det för första gången tomma golvet i vardagsrummet. Det var nog inte så viktigt, eftersom han blev betrodd att sopa och torka av det.

Golvet i sovalkoven och mitt vardagsrum ytbehandlades sedan av de flinka slavarna.

När det var klart övergick de till att flytta min säng och andra grejer till min paradsängkammare. Sedan var lördagen slut. Enda korta avbrottet under dagen var en lunch bestående av en grillad kyckling (antagligen en gammal höna) och oljekokad potatis med lök och rosmarin, som min husse hade inhandlat på marknaden för en billig penning.

På söndag morgon dök slavarna upp igen. Nu skulle det minsann flytspacklas. Det blev sovalkoven i slavarnas rum som fick den äran. Skyddslagret i vardagsrummet hade ännu inte torkat. Det var inte mindre än 150 kg flytspackel som spacklades ut på golvet av slavarna. Jag slet hårdast, eftersom jag var arbetsledare. Lunchen som min husse bjöd på bestod av samma kyckling och samma potatis som dagen innan, alltså rester.

Så var det då dags att tömma rummet utan fönster som var fullt med möbler och massa flyttlådor och även mitt före detta rum skulle tömmas. De är ju tämligen ofärdiga än. På måndag kommer förhoppningsvis mina byggarbetare att ta tag i de rummen, så övervåningen kan bli färdig någon gång. Första juni var det utlovat att övervåningen skulle vara klar och det är ju bara tio månader dit.

Snabbt flyttades allt in i vardagsrumsdelen i slavarnas rum av slavarna själva. Den ena soffan efter den andra och den ena lådan efter den andra staplades upp mot taket. Nu är det fullt med möbler och lådor och oanvändbart till annat än lager. Det är så det kan vara i ett palats i Aurignac i Frankrike.

Snart kommer den ena slaven, min Agnes, till mig. Då ska vi flytspackla mitt vardagsrum, så vi kan lägga in golv där. Fast det vore bra om de målade väggarna innan, så det inte kommer färg på golvet.

Hej så länge

Vaira

Slavarna min Sabrina och min Agnes kämpar med ett element. Det är gjort av tungt gjutjärn och väger ungefär 100 kg, tror min husse. Han orkar inte flytta omkring elementen.

Mitt och min husses arbetsrum, skulle ha varit färdigt i fredags. Du ser själv hur det blev med det. Inte så bra, skulle jag vilja säga.

Slavarna min Agnes och min Sabrina ytbehandlar vardagsrumsgolvet med en grej. Det måste man göra, innan man dräper till med att flytspackla.

Nu har ytbehandlingsteamet flyttat upp till det från betong befriade trägolvet i sovalkoven. Det suger som ett läskpapper, för det är torrt som fnöske. McDonald-tröjorna hade min Agnes när hon ansvarade för de svenska barnen under fotbolls-EM. De hade vunnit någon tävling och fick hålla spelarna i handen när de tågade in på arenan i Toulouse. Nu passar tröjorna att ha när man slavar i Aurignac. Jag kämpar med att leda arbetet.

Nu är det söndag och på söndagar flytspacklar man. Slavarna fick arbeta hårt med att blanda flytspackel, hälla ut det och sprida det. De turades om med de olika momenten. Till och med min husse fick hjälpa till.

Golvet slätt och fint i sovalkoven och möbler och flyttlådor inflyttade i vardagsrumsdelen. Det blir nog en heltäckningsmatta i alkoven. Kanske. Eller också blir det ett golv, men det är svårt att lägga ett golv som passar jämte det nyslipade fina ekgolvet.

(62)

Kommentera

 


Annons

Annons

Laddar