Annons

Annons

Inför årets viktigaste dag

Tro det eller ej, men snart inträffar årets viktigaste dag. Den inträffar på måndag om du undrar. Vad är det då hela världen ska fira, kanske du okunnigt undrar? Jo, världens viktigaste och vackraste västgötaspets fyller år!

Här går Aurignacs viktigaste invånare ut på sin morgonpromenad nummer två. Jag ser mig omkring, för att kanske kunna luska ut om de förbereder något firande på måndag. De döljer det bra, måste jag säga.

Jo, det är så det är. Jag fyller år på måndag. Dessutom är det en extraviktig födelsedag, eftersom jag fyller jämt. Hela dagen fyller jag nämligen, så på måndag fyller jag år jämt. Från tidig morgon till sen kväll. Dessutom fyller jag jämt sju år, hela dagen.

Annons

Hur ska då världen fira denna stora dag? Eftersom jag är en sådan blygsam natur, så har jag inte lagt mig i firandet. Fast jag har påpekat för min husse, att hos min granne slaktaren finns det både korv, pastej och fina ben. Husse behöver ju inte ens anstränga sig för att gå dit.

Hur kommer då min stad fira mig? Ja, det vet jag inte. Det är ju inte ens säkert att de vet när deras president firar sin högtidsdag. Vi får se om det blir någon parad, eller om de nöjer sig med att hissa flaggan på stadshuset.

Min Agnes och min Sabrina arbetar båda två på måndag, så då kan de inte komma. De har dock ställt i utsikt, att de ska droppa in på söndag för att fira mig. Min husse hoppas också det och han håller som bäst på att förbereda ett långkok av oxsvansar. Det blir ben till mig det, har jag sett. Visserligen kokta ben, men det får väl duga så länge tills måndag.

Om du ska komma och fira mig, så tar du bara vägen mot Eksjö, men du svänger höger mot Gränna vid Säby kyrka. När du kommer till Gränna svänger du vänster och sedan är det raka spåret till Aurignac. Välkommen och glöm inte presenter.

Hej så länge

Vaira

Bara för att du ska förstå hur strategiskt jag bor har jag med en här bilden. I huset med de svarta skyltarna huserar slaktaren. Som du kan se på skylten, så står det nog köttben, korv och pastejer. Det gör det för att min husse ska förstå att detta är en lämplig presentaffär till Vaira. Sedan ligger handlaren, som har hundmat och hundgodis. Sedan bor Notarien som man köper palats av. Det blåvita palatset jämte notarien är det ställe där jag och min husse bor.

Här ser du vad som är bra med min stad. Jag står och tittar på en brusande storstad, samtidigt som jag har landet åt andra hållet. Ganska praktiskt ställe att bo på alltså. Duvorna i skyn och på taket hör nog till min livvaktsstyrka.

Här kanske du ser det ännu tydligare. Jag kommer och går på Plommonvägen. Till vänster kommer du upp till storstaden, sedan nästan 1000 år, som du ser uppe på kullen. Precis bakom mig går det kossor och betar och till höger ser du grusvägen. Precis till vänster bor det höns och tuppar. Här finns allt samlat på en plats, bättre ställe att fylla år på finns inte.

Fortsätter jag som jag går på förra bilden, så kommer jag till bagaren. Idag gick min husse in där, då får jag vänta utanför. Jag undrar vilken tårta han köpte till mig? Fast det enda han hade med sig ut var en limpa. Konstigt.

(54)

Kommentera

 


Annons

Annons

Laddar