Annons

Annons

Inga nya rekord att skryta över

Det går inte att se nyheter från Sverige utan att rekordvädret avhandlas. Antingen är det för varmt, eller också är det för torrt. Men kom ihåg att det är inget att skryta över att man stjäl. Ni har stulit mitt väder!

Det här vädret vill man inte rosa med sin närvaro. Jag vägrar nästan att gå ut. Det som måste göras får göras direkt utanför dörren. Så har jag haft det nästan hela våren.

Att flytta till södra Franskrike, skulle vara en hit när det gällde vädret. Varmt året runt, skulle det minsann bli, enligt min husse.

Förra året stämde det bra. Det var varmt. Väldigt varmt. Nästan 40 stycken Celsiusar kunde man räkna till på termometrar i skuggan. Snö på vintern kunde jag inte räkna med. Ville jag absolut traska i snö, så skulle jag få åka till mina berg Pyrenéerna.

Annons

Exakt när det började gå fel kan jag inte säga. Fast det fanns snö här i vintras för första gången på över 35 år. På det tidiga plommonträdet på plommonstigen, finns det inga plommonkart. Det fanns inga bin ute när trädet blommade, för det var för kallt för flygfäna.

Maj har bjudit på rekordkyla och rekordmånga åskoväder med åtföljande rekordregn. Juni har inte börjat bättre. Igår till exempel var det bara 15 grader och regn förstås.

Nästa gång du tänker klaga över värmen, så tänk på mig. Det är mig det är syndast om. Jag är ju sjuk också. Så jag förstår inte att du kan vara så grym, så du stjäl mitt rättmätiga väder från en sjukling.

I morgon kommer ett tjusigt reportage om vad man kan skapa efter att ha studerat djur i diken under fem år, fyra i Uppsala och ett i Toulouse. Se fram med spänning mot detta intressanta inlägg!

Hej så länge

Vaira

Så här vill inte bonden att hans åker ska se ut. En del av sådden har sköljts bort av åskskurar och det står vatten kvar här och där på åkern. Inte bra för den eventuellt blivande skörden!

Det har hänt svåra olyckor på grund av vädret också. Så har till exempel en flicka som heter Barbie förolyckats i vattenmassorna. Jag kom för sent, för att rädda henne.

På det tidiga plommonträdet på Plommonstigen finns det inga kart, men det finns på de andra. Kommer de hinna mogna i kylan innan frosten och snön kommer?

Det må vara att åskmoln kan vara stiliga att titta på, men de blixtrar och smäller så hemskt. Dessutom störtregnar de. Tror du vi han hem innan regnet? (Rätt svar: Nästan. Vi hade bara 213 meter i absolut störtregn. Min husse blev helblöt och fick byta kläder. Min päls är vattenavvisande, så jag behövde inte byta.)

I Aurignac ska det inte snöa alls. Så här såg det dock ut den 18 mars. Då ska det vara MINST 15 grader varmt, enligt all statistik.

(61)

Kommentera

 


Annons

Annons

Laddar