Annons

Annons

Ingen festlig fest i Aurignac

Nej, det blev ingen festlig fest under borden. På grund av den vekhet och ynklighet, som är så typisk för fransmän, så var festen flyttad. Eftersom vädret bara var 17 grader varmt klockan 9 på kvällen, festades det i den hundförbjudna idrottshallen, istället för den hundtillåtna borggården. Skulle en fransman klara en normal midsommarafton i Sverige med livet i behåll? Det verkar knappast troligt.

Där jag står får det inte finnas några hundar. Nu är ju inte jag någon vanlig hund. Jag är president och dessutom västgötaspets. Trots detta så tyckte min husse att vi skulle hoppa över festen. Så illa blev det. Inget festande under borden i år.

Det var inte konstigt att det inte förbereddes till fest på borggården igår när jag utförde min inspektion. Det skulle inte festas där. Detta meddelande hade gått ut på festkommitténs Facebookssida. Den sidan hade både jag och min husse missat.

Annons

På grund av mina grannars anmärkningsvärda vekhet, så fick jag fortsätta med att svälta mig igenom lördagen. Tänk att de inte ens kan klara 17 grader på en borggård. Jag tycker nog det var värre förra året, då man tvingades lyssna på en medioker (=halvkass) orkester och det var 34 grader på samma borggård.

Springarna som rusade igenom staden, backe upp och backe ännu mera upp, orsakade som väntat ett stort trafikkaos i stora delar av Aurignacs tätt trafikerade centrala delar. Det blev gigantiska trafikstockningar när trafiken stoppades för att kunna släppa fram de frusna springarna. Ibland kunde jag räkna till inte mindre än sju stillastående bilar i en enda bilkö i det kaos som springarna orsakade. Hur gick det då i springloppet? Vem kom först till mål? Ja, jag kan säga att rätt löpare vann för en gång skull!

Ja si det var en festdag i Aurignac, som inte är värd att lägga på minnet. Nu ser jag fram mot nästa fest. Jag undrar om brandkåren ska ha någon bal i år? De hade väldigt gott kött förra året.

Hej så länge

Vaira

Köket hade de utomhus. Det hade lika gärna kunnat stå uppe vid slottet. Dessutom kanske jag hade kunnat få vissa fördelar, om de inte hade haft en ingång rakt in i idrottshallen, utan att passera en hungrig Vaira med bedjande ögon.

Det var inte kallare än att många kunde stå och läska sig med öl ute i den 17-gradiga kylan. Jag såg inga med köldskador bland de tunnklädda utomhusdrinkarna.

Två dagar före festen skreks det ut på Facebook att festen var flyttad. Det såg varken min husse eller jag. In i det sista trodde vi att vi skulle äta uppe vid slottet. Då tänkte vi inte på vilka veklingar det bor här. Den fina översättningen svarar Google för.

Här kommer de och springer i en uppförsbacke, fast de springer den åt fel håll. Det blir en inverterad uppförsbacke kan man säga.

Ännu en inverterad uppförsbacke. Denna gång kommer de från slottet. Då ska du veta att precis alldeles nyss sprang de in djungelstigen nere vid museet. De är nog lite konstiga. Åskådarna till höger sitter på hotellet och styrker sig inför kvällens fest.

Du ser själv vilket trafikkaos det blev. Bilkön har nästan genererat fler åskådare än springarna, vilket man kan förstå.

Vem var först i mål? Jo, det var denna tjusiga löpare, som kom i mål redan fyra timmar innan loppet startade. Ser du inte vem skönheten är? Jo, det är ju jag Vaira!

(51)

Kommentera

 


Annons

Annons

Laddar