Annons

Annons

Inget nytt under Aurignacs sol

Efter helgens begivenheter har det inte hänt så mycket här. Idag kunde jag ta min morgonpromenad på Plommonstigen utan uppvaktning. Dessutom var jag nyss och visade upp mig på stan. Det har jag bildbevis på.

Mitt på gatan kan man stå, om man är president i Aurignac. Det är just det jag är. Som du ser står jag på min gata Rue Saint-Michel. Det kan man se för att solen skiner från en klarblå himmel. Idag ska det bli 24 grader.

Före frukost brukar min husse och jag gå en lite längre promenad. Det är vanligtvis Plommonstigen. Sedan någon timme efter frukost, så går vi ner i parken nedanför mitt hus. Jag brukar då passa på att kissa lite. Nu när jag löper är det extra viktigt att kontrollera vilka som har varit i min park, samt själv lämna ett antal små visitkort. Jag vill ju helst att det ska vara en snitslad bana till min port.

Annons

Idag fanns ingen friare att tillgå, så jag fick med mig min husse på en lite promenad på stan. Mest för att visa upp mig för mina undersåtar, samt se om jag kunde möta någon spännande gentleman.

Dessvärre mötte min husse och jag inte en enda hund, men i ett fönster satt en katt och spionerade på mig. Vem han spionerar åt, det vet jag tyvärr inte.

Hej så länge

Vaira

Här i korset brukar den fria friaren dyka upp. Min husse slänger alltid en orolig blick åt det hållet, innan vi går iväg. Han säger att han är en byracka, som ska ge tusan i min Vaira. Jag är väl av en annan åsikt.

Så här i löptider måste parken undersökas mycket noggrant. Vem har varit där? När var någon där? Arbetar man ordentligt med nosen, så kan man få mycket information från ett par löv.

Det gäller för mig att tala om för alla intresserade att jag finns här i närheten. En skvätt här och en skvätt där, bara för att locka till mig stiliga gentlemän.

Jag är ute och går med min skugga, eller rättare sagt min husses skugga. Du kanske ser att vi är på väg till torget. Där brukar det finnas folk som vill se mig. Och andra hundar.

På min gata gäller det att gå på trottoaren. Den här lastbilen kör nog i 47 kilometer i timmen, så det fläktar till ordentligt när de passerar.

Dessa spioner överallt. Jag förstår inte varför de absolut ska spana på mig varenda dag. Har jag inte visat nu att jag är en hederlig medborgare?

(0)

Kommentera

 


Annons

Annons

Laddar