Annons

Annons

Inget sommardisko i kväll

Ända sedan jag flyttade till Aurignac för ett år sedan, har jag väntat på att det ska bli disco i den för ändamålet fina lokalen. Men det blir nog inget Discotheque i kväll heller. Detta trots den fina skylten och trots att sommaren har börjat idag.

Nej, det är bara att blunda och drömma sig tillbaka. Ikväll kommer nog inga förhoppningsfulla ungdomar gå upp för trappan för att ta en svängom på diskogolvet. Jag fick inte gå upp för min husse. Det var för mycket krossat glas, tyckte han.

Om du spatserar Plommonstigen, vilket man ju gör varje dag, så kan du se om du tittar noga Aurignacs diskotek. Den finns skylten, som sitter ovanpå den gamla toaletten, är visserligen dold av växtlighet. Fast den syns fortfarande om man tittar noga. Min husse och jag upptäckte den bara för ett par månader sedan, fastän vi gått där varje dag.

Annons

Men vad har då hänt med denna nöjesinrättning? Har stadens unga inte något behov av nöje numera? Eller har de, liksom min husse, blivit för gamla för att diskoteka sig? Ja, det kan man inte veta. Någon gång, så tyckte någon, eller några, att diskodansen i Aurignac skulle ta en paus. Det var nog ganska många år sedan.

Sedan dess har anläggningen förfallit lite. Det skulle nog gå åt en eftermiddag att röja upp i lokalen och sätta in hela fönster. Men vem vet. En dag kanske åter de äldre förfäras över den högljudda musiken och de omoraliska ungdomarna. Annars så kommer Aurignac att få ännu ett förhistoriskt minnesmärke.

Hej så länge

Vaira

Det är inte lätt att se den fina neonskylten numera. Annat var det förr, då det lyste Discotheque från taket, som lockade publik till lokalen och dansgolvet. Skylten kanske till och med blinkade!

Hur har sänggavlarna hamnat utanför toaletten? Ja, det är en berättigad fråga, som jag dessvärre inte har något svar på. Fast de fanns nog inte där då det begav sig.

Inte ska det behövas mycket jobb, för att dra igång en verksamhet här. Frågan är bara om det ska bli danslokal eller ytterligare ett fornminne? Den som lever får se! Det ser lite genuint 70-tal ut, tycker min husse.

Jag undrar när de sista betalande gästerna gick nerför trappan följande den gröna pilen, för att komma ut i storstadens Aurignacs hektiska nattliv. Min husse chansar på att det var minst 43 år sedan.

(42)

Kommentera

 


Annons

Annons

Laddar