Annons

Annons

Inte bra – men det är bättre

Den här var den första delen av gräsmattan, som strejkbrytaren fick ta sig an i förgår. Hyfsat snyggt blev det. Lite mer noga hade min husse kunnat vara. Inte bra, men bättre.

Den här var den första delen av gräsmattan, som strejkbrytaren fick ta sig an i förgår. Hyfsat snyggt blev det. Lite mer noga hade min husse kunnat vara. Inte bra, men bättre.

En sak fick jag lära mig snabbt, när jag kom till min nya husse. Inget görs ordentligt, bara nästan. Därför har familjen ett motto: Det är inte bra – men det är bättre.

I förgår satte min husse strejkbrytaren i arbete. Strejkbrytaren är min resursfamiljs gräsklippare, som jag har fått låna när min strejkar, om du inte redan visste det. Husse tycker inte om strejkbrytaren, eftersom den är bättre än den strejkande. Även när den inte strejkar.

Annons

Husse klippte både här och där, under tiden som jag skällande vägledde strejkbrytaren. Min husse var oerhört stolt efter avslutat värv, när strejkbrytaren parkerades i garaget jämte den strejkande.

När vi, min stolte husse och den vackra Vaira, gick in till huset, så upptäckte min husse flera förargliga saker.

– Oj, jag glömde att klippa vid lilla stugan.

– Oj, jag glömde att klippa utanför uterummet.

– Äsch, det gör jag sedan, sade min late husse, som gärna skjuter upp saker och ting. Nu går vi och tar en kopp kaffe.

Att den strejkande gräsklipparen fortfarande strejkar, beror för övrigt på att förhandlingarna har gått fullständigt fel. Den vajer, som husse hade att erbjuda den strejkande, var fel. Den var till inkopplingen av framdrivningen – inte till dödmansgreppet – och var alldeles för kort. Den strejkande begärde och fick omförhandling. Ny längre vajer är på gång, enligt vad som har sipprat ut från förhandlingsrummet.

Så idag på morgon-tv kom det oroande rapporter om vädret. Det är regn på gång och det ganska snart!

– Vi måste ut och klippa före frukost, sade min husse i det han slet på sig kläderna. Ibland förvånar han faktiskt.

De grannar som hade tänkt sig en extra sovmorgon idag, blev abrupt väckta av strejkbrytaren och mitt arbetsledande skällande . Med vrålande motor forsade klipparen fram genom det tidigare bortglömda frodiga gräset och decimerade strånas längd. Det var inte så mycket kvar att klippa, men tillräckligt för att få omgivningen att vakna var det nog.

Nu är det färdigklippt och det har börjat regna. Lite grästofsar finns det allt kvar. Det är inte bra – men det är bättre.

Hej så länge

Vaira

Utanför uterummet växer gräset som bara den. Det var fullkomligt fel ställe att glömma. Inte alls bra, en riktig skam för min husse, mig och hela huset. Vad ska grannarna tro?

Utanför uterummet växer gräset som bara den. Det var fullkomligt fel ställe att glömma. Inte alls bra, en riktig skam för min husse, mig och hela huset. Vad ska grannarna tro? (Om du tror att husse har använt något sofistikerat softfilter, så kan jag avslöja att det softa beror på et tumavtryck på linden,)

”Skynda dig din strejkbrytande latmask”, uppmanar jag den lata gräsklipparen. Ser du vad högt gräset är jämte gången. Inte bra!

”Skynda dig din strejkbrytande latmask”, uppmanar jag den lata gräsklipparen. Ser du vad högt gräset är jämte gången. Inte bra!

Nu är det äntligen klippt jämte gången. Då behövs det en inspektion av en expert (=jag Vaira). Ser du att det har börjat regna? Jag kan konstatera att det kanske inte är bra, men bättre.

Nu är det äntligen klippt jämte gången. Då behövs det en inspektion av en expert (=jag Vaira). Ser du att det har börjat regna? Jag kan konstatera att det kanske inte är bra, men bättre.

Utanför uterummet är gräset nu så kort, så det inte går att gömma ben i. Men det gör inget, för under busken, bakom min nos ungefär, har jag grävt en grop. I den gropen ligger det ett ben, fast det är hemligt. Det tänker jag aldrig tala om. Gräset då? Ja, det blev kanske inte bra, men det är bättre.

Utanför uterummet är gräset nu så kort, så det inte går att gömma ben i. Men det gör inget, för under busken, bakom min nos ungefär, har jag grävt en grop. I den gropen ligger det ett ben, fast det är hemligt. Det tänker jag aldrig tala om. Gräset då? Ja, det blev kanske inte bra, men det är bättre.

(45)

Kommentera

 


Annons

Senaste från Hemmets

Annons

Laddar