Annons

Annons

Inte en bil – inte ett enda paket

Nej, det kom ingen bil från IKEA igår. Nej, det kom inget meddelande från IKEA, eller dess transportör under hela dagen, förrän efter halv sex när allt var för sent. Nej, vi har inte mer kök, än de 29 paket av de 168 betalda vi fick minst en månad för sent. Nej, det svarar ingen i telefonen på transportföretaget.

Visst var jag alert, även om jag hade svårt att hålla ögonen öppna. Tänk dig själv att sitta i nio timmar och inget händer. Inte det minsta spår efter IKEA och mitt kök. Det påminner om sagan om den lille skräddaren, den som slutade med att kostymen bidde ingenting.

Det är svårt att tro att detta är sant. IKEA är ett stort företag som finns nästan i hela världen, och så klarar de inte av ett enkelt kök, som de åtagit sig att leverera och montera.

Vems är då felet att vi inte har något kök än? Naturligtvis är det skandalföretaget IKEA:s fel. Det är där jag har beställt mitt kök. Det är till IKEA jag har betalt för ett färdigt kök varav 269,24€ för transporten av alla 168 lådorna. Det är IKEA som har anlitat ett transportföretag som har betyget 1,1 på en sajt och 1,3 på en annan sajt, där högsta betyget är 5 och lägsta man kan ge är 1.

Annons

Min Agnes mailade till vår kontakt Marion på IKEA, så hon skulle få veta hur duktiga deras leveransföretag var igår innan min Agnes åkte hem efter en dags väntan.

Helt plötsligt vid halv sex sådär, får min Agnes telefon från IKEA, när hon sitter och kör hem till sina fula katter i Toulouse. (Ja, hon har handsfree i bilen.) Han, det var en han, från IKEA ville veta hur det hade gått med paketen idag. IKEA kontaktade oss!!!!!!!!! De följer tydligen upp vårt ärende, som väl ger för mycket negativ publicitet runt om i världen.

Min Agnes kunde berätta att det inte hade gått alls. Alltså ungefär som förväntat.

Då kunde han på IKEA berätta att han var väldigt ledsen och bad om ursäkt och var ledsen och bad om ursäkt.

Sedan ringer transportföretaget till min Agnes när hon fortfarande sitter i bilen. Anledningen till att de inte kom igår, var att ”det inte blev så”. Lämpligheten att detta borde ha meddelas oss, som satt och väntade i palatset, var en tanke som inte hade föresvävat henne som ringde.

Det var ju inte så konstigt, att de inte skickade ett sms i tisdags som utlovat, som berättade när de tänkte komma, med tanke på att de inte tänkte komma.

Nu ska de komma på lördag istället med vårt kök, kunde transporttanten berätta för min Agnes.

– Ni skickar väl ett sms på fredag och talar om när ni kommer, sade min Agnes.

– Hej då, sade transporttanten och luren slängdes i örat på min Agnes.

Tanten på transportföretaget var inte ledsen eller bad om ursäkt, vilket kanske, med tanke på omständigheterna, hade varit passande.

Lite senare kom det ett mail från Marion på IKEA. Hon var ledsen. Det verkar som om jag har gjort hela IKEA i Toulouse ledsna för att jag bråkar om mitt kök. De ska försöka ordna allt till det bästa, skrev Marion. Fraktkostnaden ska vi få tillbaka, tyckte Marion. Än så länge har vi ju inte fått något kök, så fattas bara.

Hittills har förseningarna och telefonsamtalen kostat oss ungefär 40 timmar i väntan på leveranser och i telefonköer. Plus att vi hade blivit lovade ett färdigt kök i början på augusti.

Nu ska det bli spännande att se på lördag. Kommer vi få sms innan? Kommer de att komma hit med resterande lådor, eller kör de bara förbi? Kanske tar de bara lördagsledigt?

På måndag kommer montörerna, kanske, och då vore det bra om köket var här, så de har något att skruva ihop.

Fast det är IKEA som har sagt att montörerna ska komma den 11 september, så man vet aldrig. Man kan inte lita på ett företag som inte serverar kokt potatis till sina svenska köttbullar. Och som dessutom inte klarar av enkla transporter.

Hej så länge

Vaira

Min Agnes försöker förgäves få kontakt med det företag, som inte sköter IKEA:s transporter. Det går som vanligt. Först lite franska och sedan engelska och sedan lite musik och sedan några signaler och sedan tyst. Min Agnes började ringa vid tredraget, men förgäves. De hade inte heller skickat sms när de skulle komma, som IKEA hade sagt åt dem att göra.

Det enda jag kunde göra så småningom var att ligga i min säng på balkongen och tugga på ett gott märgben. Fast jag hade hellre sett att jag fått ett kök.

Svenska köttbullar med potatismos. Det skulle inte förundra mig om det är pulvermos. Alternativet är pommes frites. Kan man lita på ett sådant företag, som inte vet att det ska vara kokpotatis till köttbullar? Nej, det kan man inte! Man kan inte lita på IKEA!

(149)

1 kommentar

 


Annons

Annons

Laddar