Annons

Annons

Inte riktigt bra – men bättre

Detta är en blick in i mitt skafferi som det ser ut nu. Inte riktigt färdigt, inte riktigt bra, men klart bättre än vad det var innan. Nu kan man använda skafferiet som skafferi. Tidigare var det ett utrymme för ”vi sätter det här så länge”.

Det senaste projektet som är bättre men inte riktigt bra, är mitt skafferi. Skafferiet fyndade vi en dag för ett år sedan bakom några uppsatta väggar. Det var som ett hemligt rum, kan man säga. Det hade säkert stått gömt och glömt i över 50 år.

Annons

Hittar man ett sådant utrymme, så kräver det lite ny färg. Den nya färgen blev överbliven färg ur kvarlämnade färgburkar. Det har gjort att skafferiet är tvåfärgat. Inte så bra som enfärgat – men bättre än omålade smutsiga väggar.

Min Agnes skruvade upp gipsskivor på en vägg, så den skulle bli stiligt. Skarvarna och spacklingen blev sådär. Inte riktigt bra – men bättre.

Så var det då dags att sätta upp lite medflyttade skenor på väggarna. Då är det viktigt att det blir i våg, som det heter. Det blev det också nästan. Inte riktigt bra – men bättre än det skulle varit utan skenor.

Hyllplanen var fyndade på IKEA:s fyndavdelning. Min Agnes och min husse åkte dit, när jag led hos veterinären. Lite snett sitter de, men klart bättre än om det inte hade funnits några hyllor alls.

När skafferiet var nästan färdigt, som det är nu, kunde min husse och min Agnes packa upp de sista flyttlådorna. De innehöll från Sverige medtagna specerier. Nu kan min husse baka sitt bröd och vi kan koka risgrynsgröt.

Nu ska vi bara hitta en hylla till och snygga till lite. Sedan är skafferiet lite mer färdigt och lite bättre.

Hej så länge

Vaira

Så såg det ut för ungefär ett år sedan. Ett litet rum med en diskbänk i sig. Köksväggen till vänster dolde också ett präktigt utrymme. Golvet har en gisten matta av något slag.

Här har det fyndats i skafferiet. Bakom väggen fanns et utrymme där man kan ha saker. Det är nog första gången på över 50 år, som det kom in ljus här. Det kan man veta, för det låga gamla tidningar där inne.

Jag tar en välbehövlig paus i slitandet med skafferiet. Till höger om mig har jag min säck med mat. I skafferiet på en stege står min Agnes och målar. Man ser bara hennes fötter.

Skenorna är uppe och ännu inte uppe på väggen. Naturligtvis ska det grejas mer. Det är inte riktigt färdigt än, förstår du.

Här är det tidigare gömda utrymmet. Därinne finns det viktiga saker nu, nämligen en glassmaskin och framför allt säcken med min mat. Min husse har några saftflaskor också i ett ställ, som han har fått av mina flickor. Du ser också att det finns dubbla färger i mitt skafferi.

(64)

Kommentera

 


Annons

Annons

Laddar