Annons

Annons

Istanbulresa genererar plock

Mina flickor beslöt sig för att resa till Istanbul i går, bara så där helt plötsligt. Egentligen skulle de ha åkt till Bryssel, men ändrade sig i sista stund. Ändringen berodde på att Brussels Airlines inte kunde skaka fram en besättning till planet Toulouse – Bryssel.

Ska man sitta och äta här, så kan det ju inte se ut på detta vis innan bordet ska dukas, eller hur? Det är alltså hög tid att plocka undan. En del till skåpen och andra delar till soporna.

Som sagt, mina flickor gav sig iväg. Slutmålet för resan är Stockholm, för min Agnes kusin ska gå ut gymnasiet, det som felaktigt kallas att ta studenten. Resan tog många, många, många, många fler timmar än som var tänkt från början, men nu kan flickorna bocka av Turkiet på listan ”Länder som jag har varit i” och Istanbul på listan ”Städer vars flygplatser jag har haft tråkigt på”.

Annons

Här hemma blir det inte mycket gjort. Det brukar inte bli det utan en min Agnes. Matsalsbordet, som har varit alldeles fullt med skafferisaker, tömde dock min husse nästan igår. För första gången på länge kunde vi äta vår frukost där. Smakproven jag fick var ganska goda och framför allt välbehövliga för en svältande västgötaspets.

Hur gick det då hos veterinären igår klockan två? Jo, när vi kom dit så skyndade jag mig in. Jag riktigt drog i kopplet. Som vanligt blev jag mött av taxen, som för övrigt bara är 10 år. Jag blev också mött av min snälla veterinär, som både min husse och jag tycker om.

– Jag tar Vaira nu, så kan du komma och hämta henne klockan fyra, sade veterinären till min husse. Sedan gick hon och jag till ett hemligt ställe, där vi gjorde hemliga saker. Klockan fyra kom min husse, betalade och hämtade mig.

När vi kom hem, så tog vi en promenad i regnet. Ja, det regnar igen och kallt är det. Väl hemma var det middagsdags. Min husse fick matrester och jag fick hundmat med god toppning. Sedan var det tv-dags. Innan jag somnade, så såg jag början av en film.

Idag har jag planterat lite blommor.

Hej så länge

Vaira

Dessa blommor är redan plockade. Det var jag och min husse som plockade dem. De prydde bordet på min Agnes födelsedag. Du ser att födelsedagslöparen ligger kvar på bordet. Min Agnes fyllde år den 8 maj. Det var länge sedan. Det var sopdags för den fina buketten.

Som du ser, så behöver min matplats städas lite. Det ligger smulor, som någon har spillt, här och var. Vattnet är nytt och uppmätt. På morgnarna får jag en liter vatten, sedan mäter husse hur mycket det är kvar nästa morgon. Idag var det 60 cl kvar, så jag hade druckit 40 cl här hemma. Men så hade jag besökt vattenskålen hos min veterinär också.

Frukosten är framdukat, så det är bara för husse att hugga i. Är det då lämpligt att en Vaira sitter i soffan när en husse äter? Svaret på den frågan är ett rungande JAAA. Hur skulle min husse annars på ett enkelt sätt kunna dela ut smakprov till sin matprovareexpert?

(43)

Kommentera

 


Annons

Annons

Laddar