Annons

Annons

Jag är en riktig glidare

Det går inte att göra några tokrusningar här inte. Skulle jag försöka något sådant, så skulle jag snart slå omkull. Detta trots att jag är fyrtassdriven och har klor. Jag glider lite fastän jag förflyttar mig försiktigt som en sommarbris.

Det går inte att göra några tokrusningar här inte. Skulle jag försöka något sådant, så skulle jag snart slå omkull. Detta trots att jag är fyrtassdriven och har klor. Jag glider lite fastän jag förflyttar mig försiktigt som en sommarbris.

Om man bor där jag bor nu, så är det inte svårt att vara en riktig glidare på vintern. Det är bara att gå ut på min väg, som heter Strandvägen. Den heter så fastän den inte har en egen strand, som jag har, men den är en isbana.

Annons

Min husse som är en riktig gnällspik klagar på att kommunen sköter vägen väldigt dåligt. Där har han som vanligt helt fel. Kommunen sköter inte vägen alls, nämligen.

På sommaren har vi naturliga farthinder. De är ganska roliga, för när det regnar så finns det massa dammar längst med hela vägen. Ett par gånger per år, så kommer det en vägskrapa och kör. Då har vi inga farthinder fram tills nästa regn. Sedan blir de bara större och större.

På vintern får grannarna som har fyrhjulsdrivna bilar se till att göra spår, som vi andra kan utnyttja när vi ska åka och handla, eller åka till Uppsala och hälsa på min Agnes. Sedan blir det lite varmare och då smälter snön lite. När det sedan fryser, så får vi den fina isbanan som känneteckna min väg vintertid.

Fast vi klarar oss bra. Jag har mina klor och husse har skor med dubbar på.

Fast det finns kommunala planer för min väg. Den förre gatudirektören i Tranås lovade farfar, att det inte kommer läggas någon asfalt på vägen före 1986. Där hade han ju alldeles rätt. Jag vet inte om han också gav ett liknande löfte om gatubelysningen.

Gillar du mörker och isiga vägar, så kan du passa på att köpa mitt hus nu.

Hej så länge

Vaira

Vackert med halt är det här. Jag är vacker och vägen är hal. Den blir sådan om man inte plogar eller sandar.

Vackert med halt är det här. Jag är vacker och vägen är hal. Den blir sådan om man inte plogar eller sandar.

Det är så här man lägger grunden till en isbana. Först låter man det snöa. Sedan kör det bilar där så snön packas hårt. Om det sedan tinar lite, för att sedan frysa, då har du fått den perfekta isbanan.

Det är så här man lägger grunden till en isbana. Först låter man det snöa. Sedan kör det bilar där så snön packas hårt. Om det sedan tinar lite, för att sedan frysa, då har du fått den perfekta isbanan.

(66)

Kommentera

 


Annons

Annons

Laddar