Annons

Annons

Jag är västgötaspetsen Vaira

Kvinnlig skönhet och ödmjukhet är några av mina fantastiska egenskaper. Jag tycker den här bilden väl visar just det. Kanske ser jag lite väl blygsam ut. Vad tycker du?

Kvinnlig skönhet och ödmjukhet är några av mina fantastiska egenskaper. Jag tycker den här bilden väl visar just det. Kanske ser jag lite väl blygsam ut. Vad tycker du?

Det är lite spännande idag, eftersom det här är mitt första inlägg som bloggerska. Lite spännande för mig, men mycket spännande för dig. Du kanske inte har träffat mig förut och då måste det vara extra spännande för dig. Jag behöver dock inte vara så orolig, eftersom jag är bäst på allt.

Annons

 

Sedan en månad tillbaka bor jag hos min husse. Han hade varit utan västgötaspets i sju månader och har alltså haft svårt att klara vardagens enklaste uppgifter.

Ingen som talade om när det var dags att stiga upp. Han stannade säkert i sängen hela dagarna.

Ingen som tog med honom ut på promenader, detta resulterade i att han svällde för var dag som gick.

Ingen som fördiskade tallrikar och kastruller. En diskmaskin kan ju inte klara allt.

Ingen som låg jämte honom i sängen. Sängen är ett kapitel för sig, då det har visat sig att min husse tror att han kan ligga i min säng. Jag försöker ta så stor plats som möjligt, så att han fattar att sängen är min. Trots mina ansträngningar envisas han att ligga där hela natten. Jag vet inte ens var han har sin säng. Undrar om han vet det? Fast han gillar nog håriga sängar.

Nu, efter en månads hårt arbete, börjar jag få in honom i vettiga rutiner. Han förstår att när jag ställer mig på hans mage och rafsar undan täcket och slickar honom i ansiktet klockan sex varje morgon, betyder det att jag vill gå ut och kissa. Han förstår också att när jag upprepar den manövern klockan åtta betyder det att jag är nära döden. Då är det riktigt bråttom med mat, som jag för övrigt får för lite av.

Jag tar honom med på flera promenader varje dag i min skog. För mig gäller det att motionera min husse, samt att få godis när jag kommer när han ropar på mig.

Nog pratat om det. Nu vet du ungefär hur mina dagar är. (Hårt arbete från morgon till kväll.)

 

Hej så länge

Vaira

Här ser du lite hur jag bor. Det gula är mitt hus och i bakgrunden skymtar du min sjö. Där brukar det simma änder, som jag har jagat ner från fågelbordet. Idag är det is och då är det andlöst. Min trädgård är mycket finare när den täcks av snö, eftersom min husse är så lat. Jag är fin oavsett hur marken ser ut.

Här ser du lite hur jag bor. Det gula är mitt hus och i bakgrunden skymtar du min sjö. Där brukar det simma änder, som jag har jagat ner från fågelbordet. Idag är det is och då är det andlöst. Min trädgård är mycket finare när den täcks av snö, eftersom min husse är så lat. Jag är fin oavsett hur marken ser ut.

 

I min skog är det mörkt, så det är tur för min husse att han har en Vaira som visar livets rätta väg. Om man går in i skogen, så vill man gärna komma ut igen. Hur ska man annars få middag?

I min skog är det mörkt, så det är tur för min husse att han har en Vaira som visar livets rätta väg. Om man går in i skogen, så vill man gärna komma ut igen. Hur ska man annars få middag?

LÄS OCKSÅ

(0)

2 kommentarer

Annons

Senaste från Hemmets

Annons