Annons

Annons

Jag blundar inte för fake news

Jag blundar inte för att ta ansvar. Men jag kan ju knappast få skulden för misstag som min dator gör. Dessutom ett mindre stavfel är väl inget att bråka om.

Jag blundar inte för att ta ansvar. Men jag kan ju knappast få skulden för misstag som min dator gör. Dessutom är ett mindre stavfel är väl inget att bråka om.

Nu är fake news media efter mig. Trots att jag är helt oskyldig, så jagar de mig med blåslampa. Allt detta för jag råkade göra ett mindre slarvfel, ett lite stavfel, när jag i hastigheten skrev ett intyg till min husse.

Annons

Det fanns de som tvivlade på att min husse hade råd att bo i mitt nya palats i Aurignac. De trodde inte hans pension var så stor. De har ju sett i fake news media hur påvert de svenska pensionärerna har det. De ansåg inte att han skulle ha råd att betala den höga franska skatten (=5%) med den ynka pension han hade. Inte om det också ska räcka till baguetter, sniglar och vin, som är basfödan för franska pensionärer. De ville ha ett intyg.

Vem kan väl vara mera betrodd att skriva ett intyg än jag. Jag är ju ändå president! Dessutom är jag fullständigt opartisk.

Så här skrev jag:

INTYG

Vi Vaira intygar härmed att min husse visst har råd att köpa ett hus i Aurignac för futtiga 89 000€. Det är en struntsumma för honom.

Min husse får minst 160 000 SEK i månaden i pension. Efter skatt blir det minst lika mycket kvar.

Dessutom kan jag vid behov skjuta till lite. Jag har nämligen också värdefulla skatter, fast nedgrävda i trädgården.

Med tanke på att huset kommer att bli ett framtida presidentpalats för mig, kommer det betyda mycket för Aurignac, såväl som för hela Frankrike.

Vaira

För att ge intyget lite mera tyngd, så skrev jag det på mitt presidentpapper. Jag vill ju så gärna ha huset och min husse har redan börjat träna på att vara fransman.

Tyvärr hittade blufftidningarna ett mindre stavfel, som hade smugit sig in i texten. Istället för 160 000 SEK per år, så hade datorn skrivit att det var inkomsten per månad. Tänk som det kan bli. Det kan knappast jag belastas för.

Jag kan knappast få skulden för var datorn hittar på, och jag tänker då inte på något sätt erkänna mig skyldig till osant intygande.

Det börjar bli dags att stänga ner alla som ägnar sig åt fake news (=de som skriver sånt jag inte vill). Nu skulle det smaka gott med en Toblerone. Fast jag få inte äta choklad.

Hej så länge

Vaira

Skulle detta vara ett osant intygande? Nej, verkligen inte! Det är ett alternativt intyg, men med flera stavfel. Det är sådant som händer i hastigheten. Månad eller år, vad spelar det för roll?

Skulle detta vara ett osant intygande? Nej, verkligen inte! Det är ett alternativt intyg, men med flera stavfel. Det är sådant som händer i hastigheten. Månad eller år, vad spelar det för roll?

Husse har redan börjat träna på att vara fransman. Det skulle vara synd om honom om husaffären hade gått om intet, bara för att han har en normal svensk pension.

Husse har redan börjat träna på att vara fransman. Det skulle vara synd om honom om husaffären hade gått om intet, bara för att han har en normal svensk pension.

Se så stolt min husse ser ut, när han provstår min balkong på mitt palats i Aurignac. Det är klart att han skulle få ett intyg av mig. Han ville ju ha huset.

Se så stolt min husse ser ut, när han provstår min balkong på mitt palats i Aurignac. Det är klart att han skulle få ett intyg av mig. Han ville ju ha huset.

Bara för att jag skrev på mitt fina brevpapper med mitt presidentsigill, så gör ju inte det intyget mer officiellt. Det var inte avsett för tidningarna i Sverige, det skulle bara imponera på fransmännen.

Bara för att jag skrev på mitt fina brevpapper med mitt presidentsigill, så gör ju inte det intyget mer officiellt. Det var inte avsett för tidningarna i Sverige, det skulle bara imponera på fransmännen.

(69)

Kommentera

 


Annons

Annons

Laddar