Annons

Annons

Jag diskrimineras svårt

Det är inte lätt att vara president nu. Det är ett yrkesskrå som råkar ut för ständiga diskrimineringar. Kanske rentav rasism! Det verkar vara den nya trenden i världen. Titta på min presidentkollega Trump. Titta på min presidentkollega Mogabe. Titta på mig.

Tänka sig att denna skapelsens krona kan vara utsatt för diskriminering! Det är verkligen svårt att föreställa sig, men rasism och diskriminering uppstår ju av avundsjuka. Att alla är avundsjuka på mig kan jag faktiskt förstå, så vacker som jag är.

Stackars, stackars president Trump i USA. Han diskrimineras bara för att han är ful. Är det rätt att håna folk för att deras frisyr inte är så allmänt förekommande? Nej! Ska man förnedras för att man tycker om kattungar, eller grab them by the pussy, som det heter på amerikanskt överklasspråk? Naturligtvis inte, även om det är konstigt.

Annons

Stackars, stackars president Mugabe i Zimbabwe. Han diskrimineras bara för att han är gammal. Är det rätt att göra så? Har han inte rätt att ta sig en tupplur när han oegennyttigt har kämpat med att berikat sig själv i 37 år? Jo, det har han verkligen.

På vilket sätt diskrimineras då jag? Ja, just nu är det uppenbart för alla som vill se vad de har framför ögonen. Precis igår kom julbelysningen över Aurignacs stora paradgata, Rue Saint-Michel, upp. Det är på den gatan mitt snart färdiga presidentpalats ligger. Från bagaren ända ner till utfarten mot den berömda grottan, kan man åka eller gå under lysande julgirlanger som hänger sådär var sjuttonde meter. Utom vid, ja just det, mitt presidentpalats. Där finns minsann ingen dekoration alls.

Är detta avundsjuk diskriminering bara för att jag är president? Är det till och med rasism för att jag är västgötaspets, alltså en svensk ras av ädlaste slag, och inte en fransk byracka utan stamtavla i Svenska Kennelklubben? Är det därför jag inte har fått någon julbelysning?

Jag vet inte vad jag ska tro. Jag måste förmå min husse att köpa belysningsslingor till mitt palats, som skulle få ett amerikanskt överdekorerat hus att se ut som ett svart hål! Här ska dekoreras! Vi ska satsa på kilowatt (tycker jag)!

Hej så länge

Vaira

Här, vid torget, kan du se att den tjusiga julbelysningen fortsätter vägen bort mot grottan, där man hittade så många ben. Så ska det se ut när det snart är jul!

Vänder du dig om så ser du min gata, som är överhängd av tjusiga julbelysningar. Men ser det inte mörkt ut där borta i kurvan där Vaira bor? Jo, det gör det!

Granen på torget, som restes till min ära, saknar helt belysning. Dessutom är det ett kravallstaket runt min fina gran, så ingen ens kan sätta dit lampor eller dansa ”Små grodorna”. Klart fall av diskriminering eller rasism.

Att Plommonstigen, som jag går varje kväll, helt saknar juldekorationer är, som du väl förstår, ingen tillfällighet.

Nu har jag gått Plommonstigen färdigt (det är den gatan till höger) och kommit ut på min gata igen, men nu vid bagaren. Där finns det minsann stiliga, för att inte säga tjusiga, tända girlanger.

Nu är jag nästan hemma. Jo, där hänger en girlang. Den syns visserligen inte från mitt palats, men för säkerhets skull är den ändå inte tänd. Nu vet vi ju varför!

Och här bor jag utan lysande girlanger. Längst till vänster ligger min affär, sedan kommer notariens hus och sedan ligger mitt presidentpalats. Inte en enda girlang i sikte! Hur ska jag kunna veta att frälsaren snart är född och jag ska önska julklappar, om det inte lyser juldekorationer utanför mitt hus? Tack vare denna diskriminering riskerar jag att bli utan julklappar!

(44)

Kommentera

 


Annons

Annons

Laddar