Annons

Annons

Jag – en kriminell president

Ska jag låta mig kränkas av en sådan här skylt i min hembygdspark? Vilka tror makthavarna i Tranås att de är? Nej, som president låter jag mig inte kuvas av löjliga anslag. Skylten må gälla andra hundar, men absolut inte Vaira. Jag är president. Nu var det sagt!

Ska jag låta mig kränkas av en sådan här förbudsskylt i min hembygdspark? Vilka tror makthavarna i Tranås att de är? Nej, som president låter jag mig inte kuvas av löjliga anslag. Skylten må gälla andra hundar, men absolut inte Vaira. Jag är president. Nu var det klargjort!

Jag är Duritzans Vaira Freiberga, till vardags bara Vaira, och jag är kriminell. Jag är också president (Jag har en namne i Lettland, som var president tidigare). Som varande kriminell och president, så är jag i gott sällskap världen över, så jag behöver inte känna mig ensam. Idag kan jag presentera starka bilder, som verkligen visar hur grovt brottslig jag är.

Annons

Eftersom min trädgård är täckt av löv, så är det inte många vårblommor som orkar upp genom det kompakta lövlagret. Men jag ville se lite vårblommor i min nya hembygd, så vart ska man åka då? Jo, man åker till Hembygdsparken förstås.

Sagt och gjort. Vi äntrade kollektivtrafiken (=min bil) och satte kursen mot Tranås egen hembygdspark. Där möttes jag först av en kränkande skylt, men som president så låter jag mig inte kränkas. Nej hellre är jag kriminell. I detta fall grovt kriminell.

Eftersom jag vet att presidenter inte straffas för sina brott, så var jag lugn under hela tiden jag utförde min brottslighet. Dessutom vet jag att alla poliser finns i Eksjö.

Jag fick se många blommor, precis som jag hade hoppats. Jag njöt också av friheten att studera den vackra växtligheten utan att behöva släpa på min husse i ett koppel.

– Åker du fast, så kommer vi hamna i backstugan, hotade min husse mig. Han ville gärna vara kopplad. Själv tycker jag att backstugan såg trevlig ut, så det var ju inte precis något hot.

Nu ska inte husse ta sig ton. Han är full av brottsliga gener, nämligen. Det kröp fram att hans mormors pappa satt fängslad långa perioder på Långholmen vid ett flertal tillfällen. Hans brott var värre än mitt. Han satt inlåst på grund av gudsförnekelse, jag bara uppehöll mig i hembygdsparken utan koppel.

Tack för att jag fick dela.

Hej så länge

Vaira

Visst är det oerhört vackert i Hembygdsparken i Tranås, alltså när jag är där. Vad vore denna backe med vitsippor bland ekarna utan en västgötaspets? Nej just det, bara en smörig bild utan konstnärligt värde.

Visst är det oerhört vackert i Hembygdsparken i Tranås, alltså när jag är där. Vad vore denna backe med vitsippor bland ekarna utan en västgötaspets? Nej just det, bara en smörig bild utan konstnärligt värde.

Det är inte precis en utvisningsbänk jag har tagit plats på. Ser du inte att det är en utsiktsbänk? Jag ser blommorna bättre och det är också lättare att spana av området efter harar, som gärna vill bli vallade av en västgötaspets.

Det är inte precis en utvisningsbänk jag har tagit plats på. Ser du inte att det är en utsiktsbänk? Jag ser blommorna bättre och det är också lättare att spana av området efter harar, som gärna vill bli vallade av en västgötaspets.

Det finns inte bara vita blommor i hembygdsparken. Det finns blå blommor också. Tyvärr kunde jag inte få dem uppgrävda, eftersom min husse slarvigt nog hade glömt sin lilla spade hemma. Lite synd var det allt, eftersom jag missade chansen att plussa på mitt brottsregister.

Det finns inte bara vita blommor i hembygdsparken. Det finns blå blommor också. Tyvärr kunde jag inte få dem uppgrävda, eftersom min husse slarvigt nog hade glömt sin lilla spade hemma. Lite synd var det allt, eftersom jag missade chansen att bättra på mitt brottsregister. Dessutom skulle de göra sig i min trädgård.

Här i backstugan tror husse att vi kommer att hamna om jag fortsätter min brottsliga bana. Varför inte, säger jag. Jag tycker stugan skulle vara lagom stor för en tjusig västgötaspets med tillhörande husse. Är jag inte ett under av skönhet, när jag står där framför dörren?

Här i backstugan tror husse att vi kommer att hamna om jag fortsätter min brottsliga bana. Varför inte, säger jag. Jag tycker stugan skulle vara lagom stor för en tjusig västgötaspets med tillhörande husse. Är jag inte ett under av skönhet, när jag står där framför dörren?

LÄS OCKSÅ

(43)

Kommentera

Annons

Senaste från Hemmets

Annons

Laddar