Annons

Annons

Jag fick första Tranåsbesöket

Igår hade jag besök ända från min gamla hemstad Tranås. Det var Tranås-Posten som hade sänt ut Jan och Helén på utlandsreportage. Det är ju spännande för alla i Tranås att se hur jag har det i min nya stad Aurignac i mitt nya land Frankrike. Dessutom är ju min husse en gammal jobbarkompis med Jan.

Jag, Jan och Helén under promenaden på min morgon- och kvällsväg. Man ser nämligen min stad mycket bra från den vägen, men Helén hade ögon bara för mig. Det är ju något man måste förstå.

Det hände mycket i mitt hus igår. Ikea hade sänt ut en medarbetare för att mäta att vi hade mätt rätt i köket, innan de kommer och sätter upp mitt nya kök. Det hade ju varit snopet om det nya köket inte fick plats. Fast eftersom vår mätning hade gjorts av min Sabrina och min Agnes under mitt befäl, så var det på millimetern rätt.

Annons

Sedan var det ett par stycken här som tittade på hur badrummen ska kaklas och hur golven ska slipas. Det ska börjas med kaklingen på onsdag, som vanligt. Vilken onsdag återstår att se.

Fast det viktigaste som hände var förstås att vi fick Tranåsbesök. Jan och Helén hade med sig bakelser till oss. Fastän jag inte fick en hel, så kan jag intyga att de var goda.

Precis som väntat, så blev de väldigt imponerade av mitt nya palats. Naturligtvis blev de också imponerade av min nya stad Aurignac. Efter en rundvandring i mitt palats, så fikade vi på min balkong. Det är enda stället man kan sitta och fika för närvarande.

Besöket avslutades med en kort guidad tur i min stad Aurignac och jag visade även en kort del av min morgons- och kvällspromenadväg.

Jag glömde tala om att även min Agnes var här igår. Min husse var i behov av tolk. Jag kan bara säga, att här i Aurignac händer det väldigt mycket.

Snart är det dags att gå till marknaden på torget, det är ju lördag.

Hej så länge

Vaira

PS Att det inte var något inlägg igår, berodde på att min husse inte lyckades komma ut på Internet med hjälp av telefonen. Så kan det vara i Aurignac. DS

Under rundvandringen i mitt palats, kunde jag visa Helén och Jan det nästan färdiga matrummet med den fina fönsterväggen. Jan och Helén står i köket, som också snart är klart, så när som på köksinredning. Fönsterväggen är nymålad, men är utan fönster. Det kommer att bli så fint så.

Ikeas utsände måttman knäböjer framför sin dator. Han ber att alla mått ska vara riktiga. Han blev bönhörd. Jag har väl min Sabrina och min Agnes som är duktiga att mäta. Nu kan köksmontrarna komma när de vill. (De vill visst i augusti någon gång.)

(87)

Kommentera

 


Annons

Annons

Laddar