Annons

Annons

Jag for med osanning om IKEA

Jag är väldigt ledsen att jag ljög igår. Jag for med osanning om skandalföretaget IKEA. Vi skulle inte alls ringa dem och behöva sitta i kö och tvingas lyssna till samma låt om och om igen. De skulle ringa oss! Hade de lovat. Fast IKEA:s löften och verkligheten går ju sällan hand i hand här i Frankrike, där de inte ens har kokpotatis till köttbullarna.

Jag får stå här i mörkret och skämmas bland fragmenten av mitt blivande IKEA-kök. Jag ljög igår. Vi skulle inte alls behöva ringa IKEA, som jag skrev. De skulle ringa oss på förmiddagen. Hoppas bara att de inte känner sig kränkta och stämmer mig för förtal nu. Fast det är klart, de glömde ju att ringa över huvut taget, så jag kanske slipper undan den här gången.

När bara 28 paket av 168 hade kommit, så ringde ju min Sabrina IKEA. Naturligtvis fanns det ingen ansvarig att prata med, men en sådan skulle ha ringt upp min Agnes igår på förmiddagen. Vi skulle då få reda på var de resterade 140 betalda paketen fanns och när vi skulle få dem.

Annons

Men ringde någon ansvarig IKEA-medarbetare? Ringde någon oansvarig IKEA-medarbetare? Inte då!

Sabrina ringer då åter till det svenska skandalföretaget IKEA. Där fick hon vänta i telefonkö igen. Den här gången spelades den löjliga låten 90 gånger (=90 minuter), innan de stängde av kön och sparkade ut min Sabrina i kylan. Det blir ett nytt försök idag. På måndag ska montörerna komma. Fast det är ju ett IKEA-löfte, så särskilt troligt är det inte. Om de skulle råka komma, mot alla odds, så finns det troligen inget kök att montera.

Min husse, som har blivit lite gramse, skickade ett mail till IKEAs huvudkontor i Älmhult, för att sprida kunskapen uppåt i hierarkin hur IKEA i Frankrike gör. Naturligtvis skickade han länkarna till mina inlägg också. Här är det uttömmande svaret:

Hej Bertil!

Tack för ditt mail.

Det är tråkigt att läsa om vad som har hänt dig men dessvärre har vi på IKEA Sverige inga kontaktuppgifter till ansvarig person i Frankrike.

För att komma i kontakt med rätt person ber vi dig att kontakta frankrikes kundservice.

Har du några fler frågor eller funderingar får du gärna återkomma i vändande mail eller via telefonnummer 0775-700 500. 

Med vänlig hälsning

Annie

Handläggare

IKEA Kundservice

Hjälp oss att bli bättre, svara gärna på vår kundundersökning, du hittar den här

Det hade gått fortare om Annie, som säker är snäll, hade skrivet ”Goddag yxskaft”. Att det skulle finnas någon ansvarig person i Frankrike, verkar dessutom inte vara så troligt.

Jag undrar så vad de har gjort med vårt kök. Finns det i chefens sommarstuga? Eller har det varit personallotteri på skåpen? Vem steker fläskkotletter på min fina spis?

Frågorna hopar sig, men något kök på måndag, kan jag nog bara drömma om. Det skulle dock vara roligt med egenstekta köttbullar till julbordet.

Hej så länge

Vaira

När IKEA inte hade ringt på förmiddagen, som de hade lovat, och inte på eftermiddagen heller, så var det min Sabrina som ringde dem. Där hamnade hon i telefonkö. För att göra väntan extra plågsam, så spelare de samma käcka enminuterssång gång på gång. Efter 90 repriser, 1,5 timmar, stängde de kön och bröt samtalet. Heja IKEA ni håller stilen!

(84)

Kommentera

 


Annons

Annons

Laddar