Annons

Annons

Jag fullkomligt drunknar snö

Du ser själv vilka ofantliga mängder snö det har kommit. Med yttersta nöd lyckas jag med att hålla nosen i luften så jag kan andas.

Du ser själv vilka ofantliga mängder snö det har kommit. Med yttersta nöd lyckas jag med att hålla nosen i luften, så jag kan andas.

Det var klass II-varning hemma hos mig igår. Det skulle komma massor av snö. Ibland kan väderspåmännen ha fel, men igår hade de verkligen rätt. Oj, vad snö jag har fått.

Husse, som för en gång skull var förutseende, tog fram kvastar och snöskyfflar. Han hämtade ved också, för att vi skulle kunna hålla värmen när elen skulle försvinna.

Annons

Vi åkte in till stan och bunkrade mat med. Det räcker nog till mars, skulle jag tro.

– Synd att den nya fina bilen inte går in garaget, suckade husse när han skrapade rutorna inför stadsfärden.

– Röj garaget, sade jag.

– Ingen idé, replikerade min husse. Bilen är alldeles för stor. Den förra lilla gick ju knappt in.

– Så går det när du måste sitta i en stor bur, bara för din gamla matte inte ska vara orolig när vi är ute och åker, tillade min husse.

– Röj, sade jag.

Husse röjde. Han flyttade bordet till lilla stugan. Agnes flyttkartonger staplades i ett hörn. Nu fanns det nog plats för bilen.

– Nu ska jag prova, bara för att visa att det inte går att stänga dörrarna.

Husse startade bilen och sakta gled vi in. Väggen gjorde att det tog stopp, så vi inte kom längre. Då gick vi ut ur bilen.

– Nu ska du se vem som hade rätt, sade en segerviss husse.

Naturligtvis var det jag. Dörrarna gick och stänga. Det var faktiskt två hela centimeter tillgodo, så det så.

Jag vill inte påstå att jag alltid har rätt. En gång hade jag fel, kommer jag ihåg. Det var när jag sade att jag hade fel, men det visade sig att jag hade rätt.

– Vad det inte det jag sade, att bilen skulle få plats, sade min husse.

Nu sitter vi i alla fall insnöade fram till våren. Det hade inte hänt om vi hade bott i Sahara. Fast å andra sidan hade vi kunnat vara insandade då.

Hej så länge

Vaira

Trots de väldiga drivorna jag får skutta fram i, så lyckas jag med att hålla god fart i skogen. Det krävs en stark och vältränad västgötaspets, att kunna pulsa fram i så mycket snö, som jag har på min hemliga stig.

Trots de väldiga drivorna jag får skutta fram i, så lyckas jag med att hålla god fart i skogen. Det krävs en stark och vältränad västgötaspets, att kunna pulsa fram i så mycket snö, som jag har på min hemliga stig.

Som om det inte skulle räcka med all snö, massor av trän har blåst omkull i den hemska orkanen. Då gäller det att ha kraft kvar, så man kan hoppa över de fallna stammarna. Det har jag.

Som om det inte skulle räcka med all snö, massor av trän har blåst omkull i den hemska orkanen. Då gäller det att ha kraft kvar, så man kan hoppa över jätteträdens fallna stammar. Det har jag.

Nere vid sjön slår bränningarna hårt mot stenstranden. Orkanvindarna sliter i pälsen, så jag har svårt att hålla mig kvar på min strand. Jag trotsar faran och går längst med stranden, med risk att bli alldeles nedisad och bli stående som Lots hustru. Fast det var visst salt, fast nog finns det en likhet.

Nere vid sjön slår bränningarna hårt mot stenstranden. Orkanvindarna sliter i pälsen, så jag har svårt att hålla mig kvar på min strand. Jag trotsar faran och går längst med min kust, med risk att bli alldeles nedisad och bli stående som Lots hustru. Fast det var visst salt, men nog finns det en likhet mellan en isstod i Hätte och en saltstöd i Sodom. Dock är jag nog vackrare än Lots hustru.

Här är beviset att den nya stora bilen inte är fullt så stor som min husse trodde. Eller att garaget inte är fullt så litet. Det går visst att stänga dörrarna. Dessutom med flera (=2) centimeter tillgodo.

Här är beviset att den nya stora bilen inte är fullt så stor som min husse trodde. Eller att garaget inte är fullt så litet. Det går visst att stänga dörrarna. Dessutom med flera (=2) centimeter tillgodo.

(60)

1 kommentar

 


Annons

Annons

Laddar