Annons

Annons

Jag går utan koppel i Aurignac

Detta är Vaira utan koppel i Auricnac. Fortsätter du Rue Saint-Michel, min gata som jag står på, till där husen på högra sidan tar slut, så är du hos mig på vänstra sidan.

Nu har jag sovit en natt i Aurignac, Frankrikes blivande huvudstad. Jag har sovit på hotell, för mitt hus är under renovering, så där kan man inte bo.

Redan klockan tidigt idag på morgonen, så ville jag ta en morgonpromenad. Det är asfalt på gatorna och det finns lampor som lyser. Då ser även min husse var man ska gå.

Annons

Först gick vi förbi kyrkan till slottet. Inte en katt i sikte. Sedan gick vi en liten annorlunda väg till mitt palats, Maison Blanche. Vi ska dit snart för byggmöte. Jag gjorde en snabb inspektion inne i huset. Inte fint.

Så tittade vi lite på utsikten över några berg. På hotellet vankades frukost. Jag fick smaka lite ost och lite korv. På mitt rum fick jag också en frukost. Samma som hemma och lika lite.

Nu kallar arbetet. Jag ska tala om hur jag vill ha mitt hus. Jag vill ha det bra. Du kan titta på bilderna från i morse så länge.

Hej så länge

Vaira

Detta är Vaira utan koppel i Auricnac. Jag befinner mig på Rue des Nobles. Mitt hus ligger åt motsatt håll som kyrkan. Den ser du på kullen.

Detta är Vaira utan koppel i Auricnac. Nu har jag kommit fram till kyrkan. Tidsmässigt är den inte stor, inte liten, utan medeltida, säger min husse.

Detta är mitt hotell. Fönstren det lyser i är mitt rum. Medioker bild, eftersom jag saknas på bilden, men så kan det bli ibland. All gör vi misstag, särskilt min husse gör misstag. Till höger ska borgmästaren bo, när hans hus blir färdigt.

Detta är Vaira utan koppel i Auricnac. Jag provstår balkongen på mitt hus. Solen skiner varmt och gott på mig. Det verkar riktigt bra.

Utsikten från mitt hotellrumsfönster. De små kullarna i fjärran, heter Pyrenéerna påstår min husse. Det får de gärna heta för mig. Somliga av kullarna påstås ligga i Spanien. Fortfarande min husse som försöker glänsa.

(113)

2 kommentarer

 


Annons

Annons

Laddar