Annons

Annons

Jag gör adventsfint hos mig

Detta är vad som möter besökarna hos mig. En vacker julkrans på dörren, tillverkad av Bitte och Åke, och en adventsstake i fönstret. Visst är det fint?

Detta är vad som möter besökarna hos mig. En vacker julkrans på dörren, tillverkad av Bitte och Åke, och en adventsstake i fönstret. Finast av allt är den väntande hunden (=jag) Visst är det fint?

Husse hann inte alls städa färdigt igår, innan husspekulanterna kom och tittade. Som väntat. Precis när de hade gått, så sade min husse att nu ska vi göra adventsfint. Då ringde det på dörren.

Vem stod där om inte min resursmatte, jo min resursmatte. Hon hade med sig en fin krans som Bitte och Åke på hundklubben hade gjort. Den hängdes genast upp på ytterdörren. En bra början på adventsfint. Sedan tog jag med mig Charlie på en promenad i skogen.

Annons

Min resursmatte hade inte tid att stanna på kaffe, så vi började direkt att göra adventsfinn när vi hade tagit farväl.

För att göra adventsfint hemma hos mig, så behövs det följande:

  1. Två adventsstjärnor av trä med tillhörande belysning.
  2. En adventsljusstake.

Ljusstaken placerades i hallen vid ingången. Där lyser den så fint när man kommer.

Den ena adventsstjärnan hängdes upp i fönstret som vetter mot Lasse och Malene. Då kan de titta ut genom sitt fönster och se att vi minsann har pyntat.

Den andra adventsstjärnan hängdes upp i fönstret mot min Agnes lekstuga. Då ser alla som kommer till oss, att vi minsann inte är de som bojkottar julen. Den blev också fin.

När vi hade pyntat färdigt, så åkte vi till Tranås utkant, det så kallade centrum. Där var det julskyltning.

Julskyltning har man för att visa en häpnande allmänhet, vad som är lämpligt att köpa till julklappar för att hedra minnet av frälsarens födelse. Lite onödigt tycker jag, då facit sattes av tre vise män redan för över tvåtusen år sedan. Det är guld, rökelse och myrra som gäller. Årets julklappar år noll, skulle duga gott idag också.

Vi tog en sväng på Storgatan, men varken guld, rökelse eller myrrå fanns det i skyltfönstren. Så illa var det. Lätt förtörnade över att inte hitta någon myrra, åkte vi till min resursfamilj och fikade. Charlie och jag fick var sitt tuggben. Charlie tog mitt tuggben, fast det kunde ha berott på att jag hade tagit hans innan.

När vi kom hem var det så vackert, så du kan inte ana. Sedan åt vi en försenad middag.

Hej så länge

Vaira

En adventsstjärna hängdes i fönstret mot Lasse och Malene. Bakom kudden i fåtöljen, som jag sitter i, ligger två väl gömda tuggben. Det vet inte Charlie om.

En adventsstjärna hängdes i fönstret mot Lasse och Malene. Bakom kudden i fåtöljen, som jag sitter i, ligger två väl gömda tuggben. Det vet inte Charlie om.

Mot vägen ser det ut så här från advent och till ett tag efter påsk. Ampelliljan i fönstret är väldigt viktig. Min Per plockade de ursprungliga skotten från en förvildad planta i Jugoslavien 1984. Min David plockade en sköldpadda.

Mot vägen ser det ut så här från advent och till ett tag efter påsk. Ampelliljan i fönstret är väldigt viktig. Min Per plockade de ursprungliga skotten från en förvildad planta i Jugoslavien 1984. Min David plockade en sköldpadda.

Jag beslöt att visa upp mig på Storgatan i Tranås. Naturligtvis väckte jag allmän beundran. Ryktet att jag skulle besöka stan hade tydligen spritt sig, för det var väldigt mycket folk där.

Jag beslöt att visa upp mig på Storgatan i Tranås. Naturligtvis väckte jag allmän beundran. Ryktet att jag skulle besöka stan hade tydligen spritt sig, för det var väldigt mycket folk där.

När vi kom hem från stan hade det blivit alldeles mörkt. Då är det fint att ha adventspyntat huset. Morbror och moster har adventspyntat sitt hus (till höger) mer än vi. Det får de gärna göra.

När vi kom hem från stan hade det blivit alldeles mörkt. Då är det fint att ha adventspyntat huset. Morbror och moster har adventspyntat sitt hus (till höger) mer än vi. Det får de gärna göra.

(56)

Kommentera

 


Annons

Annons

Laddar