Annons

Annons

Jag har skaffat en ny husse

Nej, det gick verkligen inte att ha kvar min gamla husse. Han såg alldeles för erbarmlig ut. Att dra ut med honom på en promenad i min stad, var en skam utan like för mig. Jag är ju ändå president. Min auktoritet var i fara.

Jag med min nya husse. Det är inte utan jag kan tänka mig att ta en promenad bland folk med honom. Med min gamla husse var det minst sagt skämmigt att visa sig bland undersåtarna.

Håret och skägget på min husse hade vuxit fritt ända sedan min Agnes examinerades i Uppsala i maj. Vuxit vilt är väl mer korrekt att säga. Då, i Uppsala, var min husse ganska snygg, eller så snygg som han kan göras, rättare sagt. Det är ju ändå ganska långt från snygg.

Annons

Men efter den högtidliga tilldragelsen, så har det gått ständigt rakt neråt, vad det gäller hur presentabel min husse har varit.

Så nu igår, så var måttet rågat. Jag hade tagit ut min husse på promenad, och vi mötte flera personer, som tittade med viss avsky på min ovårdade husse. I alla fall så tyckte jag det.

Jag måste ha en ny husse. Beslutet krävde inte någon längre betänketid, så jag delegerade uppgiften till min Agnes att skaffa fram en proprare husse att ersätta den sluskiga hussen som jag tvingades att uppträda med på stans gator.

Med hjälp av sax och trimmer omformade min Agnes slusken till att bli en hyfsat proper husse. Naturligtvis hade det behövts ett betydligt stiligare exemplar för att matcha mig. Ibland får man dock ta vad man har.

Min Agnes är väldigt händig med klippning, men min Agnes förslag att göra en Husse Tveskägg lade jag genast in mitt veto mot.

Nu kan jag i alla fall promenera på stan, med viss värdighet i behåll. Ett varmt tack till min Agnes för hjälpen.

Hej så länge

Vaira

Skulle du vilja bli sedd tillsammans med en sådan här? Jag tänkte väl det. Det är ingen som vill, det var därför min Agnes fick i uppdrag att skaffa fram en ny husse åt mig.

Husse Tveskägg med luden T-shirt var ett förslag som inte rosade marknaden, ansåg jag. Min Agnes fick genast order att klippa bort tofsarna på skägget.

En vacker samling hår, som gör sig bättre bland soporna, än på min husses huvud. Sällan har så mycket generande hårväxt avlägsnats från en svensk pensionär, tillika husse, i Frankrike på 2000-talet, som det som min Agnes skalade av min husse.

Titta, vi ser ju riktigt anständiga ut. Jag har ju alltid gjort det, men tillsammans med min gamla husse kanske någon tvivlade på min tjusighet.

(123)

Kommentera

 


Annons

Annons

Laddar