Annons

Annons

Jag hittade ett fyndhus till Ola

Jag har en vän som heter Ola. Jag har varit och hälsat på honom i Väderstad, där han bor och säljer musikinstrument. Han har å sin sida varit och hälsat på mig när jag bodde i Tranås och han var den förste gästen i mitt palats i Aurignac. Nu har jag hjälpt honom med ett riktigt fynd!

Man välkomnas till en mysig trädgård, där det gröna och vissna samsas i en harmonisk blandning. Lägg märke till den fina bilparkeringen på gårdsplanen.

Ola trivdes alldeles försträffligt hos mig i Aurignac. Det är ju något man verkligen kan förstå.

– Man kanske skulle köpa sig ett hus häromkring, sade Ola när han vandrade runt i min stad. Det skulle vara kul att renovera något, tillade han.

Annons

Jag vet också att han letar efter en entusiastbil. (Entusiastbil = en bil som är ganska gammal, som inte ens var bra när den var ny. Den kräver alltså ständig service och reparationer, om den ska rulla av egen maskin ens den kortaste sträcka.)

Nu har jag fyndhittat åt Ola. Lite, bara lite, i skogen ligger ett mycket fint hus. I den vackra trädgården är växtligheten riktigt frodig och vacker. Där finns också några äppelträd, med ganska goda äpplen, för att inte tala om mitt och min Agnes favoritfikonträd.

Huset är redan fint, men det kanske skulle må väl av ett par nya bräder här och där. Det är alltså något för den händige, eller som det heter i fastighetsannonser: ”Här kan du skapa ditt eget boende”.

Fast det är inte nog med en fin trädgård och ett hus att renovera. Nej man kan säkert förhandla sig till att bilarna som pryder gårdsplanen kan ingå i köpet. Då skulle Ola få två entusiastbilar att leka med. Det behövs nog en del skruvande, innan de går igenom besiktningen.

Ja Ola, visst är det ett riktigt fint fynd jag har hittat åt dig? Vi kan ta en promenad dit, nästa gång du kommer hit, så får jag se vad du tycker.

Hej så länge

Vaira

Kan du inte riktigt se skylten på dörren ”Välkommen till Ola och Eva”? Mer hemtrevlig entré än så här, står nog inte att finna i hela Europa. Lägg märke till de gröna kvistarna som slingrar sig begärligt på den fina glasade dörren.

Bättre än så här kan det väl knappas bli, när det handlar om utsikt från vedbod mm-rummet. Lägg särskilt märke till den koniska gröna plåtsaken som står på marken. Det är en konstgödselspridare, som kan komma till användning.

Inte behöver man frysa närmsta tiden. Dels är det varmt ute, men det finns också rejält med präktig ved. Kanin-, eller hönsburarna, väntar bara på sina nya invånare. Kanske lite småfix med nät och dörrar, så det inte blir rymningar. Lägg särskilt märke till de fina plankorna till höger. De kan komma väl till pass vid en försiktig renovering.

Huset är redan hi tech, som du ser. Inte bara dubbla tv-antenner på taket, utan även dubbla parabolantenner på balkongräcket. Lägg särskit märke till de fina slingerväxterna på balkongräcket, som inte skymmer utsikten.

Två entusiastbilar finns det redan på gårdsplanen. En Renault och en Peugeot. Franskt ska det vara, när man är i Frankrike. Ska man få fart på dem, ska man nog vara entusiastisk. Lägg särskilt märke till att bilarna också erbjuder lite avkopplande arbete för trädgårdsälskaren, när man ska klippa loss dem från grönskans grepp.

Det är inte bara äppleträd som finns på den stora och gröna tomten. Även ett stort fikonträd med goda, söta och saftiga fikon ingår. Lägg särkilt märke på de närmaste fikonen. De försvann nämligen efter fotograferingen. De var goda.

Jag har just visat Ola slottet, när han var här som min första gäst. Ola tyckte slottet var fint, men det återstår mycket arbete innan det kan bli beboligt igen. Nej då är det bättre att du satsar på mitt fyndhus Ola. Lägg särskilt märke till de frodiga rosmarinbuskarna i bakgrunden. De påminner mig om sticklingarna vi har här hemma i en kruka i min palatspark.

(73)

Kommentera

 


Annons

Annons

Laddar