Annons

Annons

Jag hittade inget utvisningsbart

Jag har gått gata upp och gata ner och bara glott och nosat. Men nej, det finns inget att utvisa härifrån. Detta gör mig naturligtvis ledsen, för jag vill inte stöta mig med de andra grabbarna i EU, men jag har inte hittat en enda ryss i Auricnac. Dessutom vill jag ju gärna ge Valdemar Plutten en smäll på fingrarna, för han har varit stygg.

Jag letade och letade och vad fann jag? Inte en enda ryss att utvisa. Jag ville ju inte vara sämre än alla andra makthavare och det skulle ha varit skoj att göra Valdemar Plutten förtörnad.

Till och med Sverige har efter lite extra betänketid dräpt till och utvisat en rysk underrättelseman (ryska ambassadens vaktmästare?), för att visa att man är lätt gramse på Plutten som förgiftar folk här och där. Ska jag då vara sämre?

Annons

Tidigare, förra sommaren, hade det gått bra, för min vän Ella på hotellet var från Ryssland. Men hon och hennes man och deras lilla dotter sålde hotellet och drog till nya äventyr någon annan stans i världen. Vart vet jag inte. Fast det hade varit tråkigt att utvisa henne, med tanke på att hon alltid kom med en vattenskål och godsaker till mig.

Nej jag måste hitta någon annan att utvisa. Jag kan ju inte gärna utvisa min husse, för det är bara han som kan öppna min mathink. Inte heller min Agnes eller min Sabrina. De behövs ju här hos mig.

Fast jag har hört folk på stan som står och pratar i telefon på ett obegripligt språk (=franska). Varför gör de så om de inte har något att dölja? Jag kanske bara får ta tag i en sådan kanalje och skicka hen till Ryssland. Då ångrar sig säkert Valdemar Plutten att han var oförsiktig med sin nervgas.

Eller också utvisar jag ingen. Det är svårt när man är som en västgötaspets mellan två märgben. Jag väljer nog ingen, trots allt. Det verkar ju inte finnas något utvisningsbart här.

Vad jag istället för utvisning nu ska ägna mig åt, är att förmå Ryssland öppnar en ambassad här i Aurignac. Då får jag något att utvisa vid behov.

Hej så länge

Vaira

Misstänkt, misstänkt. Vad har han i portföljen? Kan det vara ryskt nervgift? Vid närmare kontroll av en effektiv doftsensor (=min nos), så visade det sig vara hans matsäcksväska. Så kan det vara ibland när man spanar.

Varför är dessa fönsterluckor alltid stängda? Kan det vara för att ingen bor i huset, eller är det så att de som bor där inte vill visa att någon bor i huset? Det kan man aldrig veta, men skumt är det i alla fall.

Ännu skummare är det här. Varför inhägna sin tomt med ett tre meter högt stängsel, som dessutom toppas av elektriska trådar? Dessutom i Aurignac. Och vad är det för antenner på taket? Kan det vara en smygryss som har ett nervgiftslager innanför staketet? Jag vill inte ta reda på det själv. Dessutom bor det en katt där.

Den här skelögda lätt fula katten, skulle kanske må väl av en utvisning till Ryssland. Fast å andra sidan varför ska man utvisas för att man är ful? Vore det så, så skulle ju jag bli utan husse.

(55)

Kommentera

 


Annons

Annons

Laddar