Annons

Annons

Jag hoppar inte av Akademien

De må bråka hur mycket som helst, men jag är inte den som hoppar av. Jag lovar härmed dyrt och heligt att jag inte tänker göra sällskap med Kjell Espmark, Klas Östergren eller Peter Englund på Gamla stans våta stenbelagda gator utanför det varma, välkomnande Börshuset.

Nej, jag har verkligen inte för avsikt att avgå från något alls. Jag sitter där jag sitter framför litteraturens värld, kan man säga. Dock går jag understundom ut på en promenad, men hoppar av gör jag inte.

Om man nu tillhör 18-klubben, så ska man tillhöra artonklubben. Det finns ingen klausul som säger att man ska hoppa av om inte en ledamot får sparken, bara för hennes man tafsar på i stort sett alla fruntimmer.

Annons

Nej, det kan jag säga dig, att det har blivit riktigt frostigt mellan en del ledamöter. Att sedan hoppa av för att demokratins och dina vägar inte sammanfaller, är väl kanske att ta i. Nej, då är det bättre att bita ni det sura katrinplommonet, spotta ut kärnan på någon profil och traska vidare.

Snille och smak är den Svenska Akademiens motto och de arbetar ”uppå svenska språkets renhet, styrka och höghet”. Som du ser stämmer detta in som tass i handske på mig. Jag är ett snille med mycket god smak (dessutom är jag vacker) och min blogg kännetecknas just av språkets renhet, styrka och höghet.

Det är nu jag kommer till den springande punkten varför jag inte hoppar av Akademien: Jag har, av någon konstig anledning, inte blivit invald bland de aderton vittra personerna.

Hej så länge

Vaira

Varför blundar jag? Jo, jag ville ha en bild där jag ser lite eftertänksam ut. Kanske Vaira funderar på att hoppa av, kanske betraktarna tänker när de ser bilden. Nej, svarar jag då. Jag tänker på mitt nya fina märgben! Det är snille och smak det!

Eftersom jag är extra kulturell idag, så måste jag också ha en extra konstnärlig bild. Det betyder att den ska vara svartvit, mörk och lite konstigt beskuren. Vad tycks?

(52)

Kommentera

 


Annons

Annons

Laddar