Annons

Annons

Jag kan bara garva åt färgen

Den slitna, smutsiga blekgula färgen på skåpen i badrummet skulle ersättas med en ny pigg färg. ”Lavendelblå skulle vara snyggt”, sade min Agnes. ”Kanske något mer färgglatt som solrosgult”, tyckte min husse, som gärna ville ha en lite djärvare färg som lyste upp lite mer i det vita badrummet. Med dessa föresatser begav sig min Agnes och min husse till min närbelägna järnaffär. Men vad kom de tillbaka med?

Lavendelblå? Solrosgult? Inte alls. Marron Glacé, isad brun, heter färgen. Jag kan bara gapskratta åt min snåla husse. Isad brun föresten, är det frusen bajskorv? Jag tror jag kiknar!

Väl inkomna i järnaffären uppsökte de avdelningen med färger. Husses ögon lös säkert till när han upptäckte hyllan.

– Oj, titta! Där är 50% rabatt på utgående färger!, utbrast min husse glatt.

– En utgående färg måste vi ha!, anvisade han sin dotter.

Annons

– Vi får väl se vad som finns, sade min Agnes.

Hon tog en burk och läste. Med enkel Matematik A, så kom hon fram till att det behövdes tre burkar om man skulle måla två gånger, vilket man skulle enligt bruksanvisningen på burken.

– Då ska vi se vilka färger det finns tre burkar av, sade min Agnes.

– Det finns av Marron Glacé och … och … Det finns Marron Glacé. Glaserad brun?

– Marron Glacé är den färg jag alltid har önskat att få på garderobsväggen i badrummet, sade min husse i det han begärligt grabbade tag i de tre återstående burkarna.

Väl hemkomna startade de måla direkt. Eftersom min Sabrina inte var med, så fick min husse också en pensel. Han kunde ju ta de enklare partierna. Då och då inspekterade jag och då och då blev jag utkörd ut badrummet.

– Jag vill inte ha Marron Glacé-tassavtryck i hela huset, sade min husse.

Det blev alltså precis som jag trodde. Väggen kom att målas med den färgkulör som på ett förunderligt sätt sammanföll med färgen på de billigaste färgburkarna. Så kan det vara i södra Frankrike strax före jul.

Som extrabonus tillönskar jag dig en glad Lucia och skickar med en bild av Sverker och en fin Lucia. (Vill du själv göra en sådan fin Lucia, så titta här.)

Hej så länge

Vaira

De höga höjderna får min Agnes klara av. Dessutom är det noga, så man inte målar frusen bajs på taket, så det skulle aldrig min husse klara.

Skulle jag trampa i våt färg? Det var det löjligaste jag har hört. Fast när min husse målade, så var jag tvungen att inspektera då och då, trots att jag var förbjuden att komma in i badrummet. Hur hade det annars gått?

Lavendelblå eller solrosgult, det var utgångsläget när det gällde färgval. Dessvärre gick det åt tre burkar till väggen, om den ska strykas två gånger, vilket den ska. Den färg som då fanns att välja emellan, om man var snål och bara tittade på reahyllan, var Marron Glacé, så därför blev det Marron Glacé.

En stämningsfull bild från Lucia för många år sedan. Det är Sverker som har gjort den fina skapelsen. Sverker var västgötaspetsen som tog hand om min husse före jag trädde i tjänst. Så här gör du din egen Lucia.

(54)

Kommentera

 


Annons

Annons

Laddar