Annons

Annons

Jag kan offra mig för Sverige

Nu när Sverige skakas i sina grundvalar, så är jag beredd att träda in för att rädda det gamla fosterlandets anseende. Bara för att jag har mitt arbete som president att sköta här från presidentpalatset i Aurignac, så tar jag inte blicken från vad som sker i Sverige. Litteraturpriset ska räddas!

Jag sitter beredd att när som helst träda in för att rädda Sveriges anseende i världen. Jag presenterar här i dag en helt färdig lösning, som det inte ens behöver förhandlas om.

Vem hade kunnat tro att min husses gamla skolkamrats pillande, skulle kunna få sådana konsekvenser. Grabbarna i Den Svenska Akademien tyckte att pillandet var käckt och samtyckte med största tystnad. De till och med gav bidrag till kulturprofilens verksamheter.

Annons

Dock blev det helts plötsligt inte kul och trevligt att pilla lite på ofrivilliga flickor. Någon skvallrade och så föll hela den ärevördiga institutionen, som akademien anses vara, ihop som ett korthus. Så kan det gå när inte jag är med.

Så idag kom beskedet: Den Svenska Akademien ska inte dela ut något nobelpris i litteratur i år. Detta kommer ju att å det grövsta skada Sveriges anseende i många kulturkretsar utomlands på olika kulturella platser. I Aurignac skakar man på de baskerklädda huvudena, bara för att ta ett känt exempel.

Det är nu jag kommer in som en räddande ängel: JAG ÄR BEREDD ATT OFFRA MIG! Jag kan ta emot Nobelpriset i litteratur i år. Det är ju inget tal om att jag inte är en högst värdig mottagare. Jag kan till och med ge en motivation:

”2018 års Nobelpris i litteratur ges till Duritzans Vaira Freiberga. Hon ger som ingen annan en röst åt en president i exil i södra Frankrike. Hennes ständiga lidande och offrande när hon sköter sin husse och samtidigt styr världen med hjälp av sin Agnes och sin Sabrina, förmår bara hon att levandegöra. Hon är den samtida bloggkonstens mästare som med skepsis, hetta och visionär kraft tar en splittrad samtid till granskning.”

Så där ja! Jag kommer vara beredd att åka till Stockholm för att få mitt rätmatiga pris, jag skulle ha haft för länge sedan!

Hej så länge

Vaira

PS Själva priset och medaljen har inte så stor betydelse för mig, men pengarna har affektionsvärde. DS

Jag vaktar inte bara litteraturen, utan jag vaktar även Svenska Akademien. Det är därför jag nu är beredd att offra mig för att hedra Gustav III minne och Sveriges anseende!

(68)

Kommentera

 


Annons

Annons

Laddar