Annons

Annons

Jag måste skärpa mig idag

Det är en typisk extra mycket bråttomdag idag. Min Agnes kommer och vi ska arbeta med att färdigställa mitt palats. Det senaste var att slipa och olja köksbänken. Fyra gånger. Från fredag till söndag. Idag är det annat som gäller. Det behövs en skärpning.

Det här duger inte. Idag måste jag skärpa till mig, så jag hinner allt jag ska hinna. Det är för övrigt sådan här man blir, om kameran kommer rakt från en damm. Vattenoskärpa, kan man kalla det.

Vad vi ska arbeta med i palatset, har jag inte bestämt än, så det får vi se. Men med anledning att det är den åttonde maj imorgon, så måste massor med saker göras.

I Frankrike är alla lediga, bara för att någon jag känner har födelsedag. Eftersom min någon tycker loppmarknader är roliga, så är det massor med loppmarknader den dagen. I Aurignac har vi förstås vår egen. Min någon ska ägna sin födelsedag med att åka runt i södra Frankrike för att köpa saker hon inte behöver. Sedan ska hon ta en loppmarknadspaus i Aurignac för att äta lunch. Det är då det stressar till sig.

Annons

När man fyller år så får man önska sig vad man vill till mat. Min någons önskan (pannbiff med sås, kokt potatis och lingonsylt) är lika hemlig som min någon (min Agnes) är än så länge Det är naturligtvis också hemligt att vi ska göra en tårta. Inte nog med det, vi måste på något sätt hinna plocka blommor. Sedan är det ju städningen och dukningen. Födelsedagslöparen måste strykas också.

Jag måste skicka min husse att handla köttfärs och lök och potatis. Jag får nog inte följa med i bilen, för det är varmt och solen skiner.

Sedan har jag mina vanliga sysslor att sköta. Ta med min husse ut på promenader och sköta kastanjeträden i parken så de fortsätter att blomma och ger många kastanjer i höst. Dessutom måste jag i morgon se hur de sköter sig vid minnesmärket över de stupade och gå in i stadshuset så att min husse kan snika sig till en drink.

Som du ser har jag fullt upp med planeringsarbete hela dagen idag och hela dagen i morgon.

Hej så länge

Vaira

Att göda kastanjeträden i min park, så att de kan blomma vackert, hör till mina dagliga uppgifter. Dem kan man bara inte hoppa över hur som helst. Med lite skärpning, så ska jag nog hinna allt.

Jag hoppas att jag inte möter Nicolina idag, så jag behöver lägga energi på att resa ragg. Sådant tar på krafterna, ska du veta. Jag har ju massor annat att göra.

Detta är den anonyma någon som passar på att fylla år i morgon. Hela Frankrike firar det genom att ha en allmän helgdag. Fast det är min någon värd, tycker jag. I morgon avslöjas det vem som döljer sig bakom färgen.

(36)

Kommentera

 


Annons

Annons

Laddar