Annons

Annons

Jag sa ju ett LITET olivträd

När min palatspark så småningom blir städad (framåt augusti 2018, skulle jag tro), så vill jag ha lite stiliga växter där. Eftersom inte murarna är så tjusiga, så kan man gömma dem i grönska. Till exempel ett litet olivträd, skulle vara fint.

Du kan ju själv se hur min palatspark ser ut numera. Massor av skräp en palm och ett stort olivträd och massor av andra växter. Hur ska man kunna städa nu?

Somliga (=min Agnes och min husse) kan inte lugna ner sig. Min Agnes visste ett ställe, Point Vert i Tolosane, en grannby, där man säkert kunde komma över ett litet olivträd för en hyfsad summa pengar.

Annons

– Vi åker och tittar om det finns något litet olivträd, sade min Agnes.

– Det är för varmt, så Vaira får stanna hemma, tillade hon.

Så for de iväg. Naturligtvis blev jag orolig. Hur skulle det gå när man släpper loss min Agnes och min husse när inte jag var med och skötte bromsen.

Inte nog med att affären hade extrapris på gigantiska olivträd, det var dessutom 40% rabatt på alla växter, inklusive gigantiska olivträd, just igår.

Aldrig tillförne har min bil varit så fullastad med växter. Det blev till och med rejält trångt i framsätet, när de hade lyckats att pressa in alla fynd i min bil. Förutom olivträdet hade de köpt en klätterväxt, en rödlönn, fem tagetes, en blomlåda till min balkong, en stor annan blomma, timjan, mynta, en säck jord, och en flaska extrafin olivolja.

Så kan det gå när man har min husse och min Agnes utan koppel i en affär som säljer blommor med rabatterade priser. Snart går det inte att städa innergården, för det finns för mycket växter överallt, till och med en palm och ett stort olivträd.

Hej så länge

Vaira

Så såg det ut när det var dags att checka ut från blomsteraffären. Två vagnar gick det åt för att transportera fynden till bilen. Om du vill veta, så kostade bara olivträdet 59 euro. Tänk vad tuggben det hade räckt till.

Detta är vad jag kallar en nästan fullastad bil. Olivträdet gick långt in i framsätet, så min Agnes fick sitta bland olivkvistar och köra hem från Tolosande till Aurignac. Det hade fått plats en liten blomma till, men det var nästan fullt.

Fastän palatsparken fortfarande är långt ifrån färdig, så fyller min Agnes och min husse upp den med massa växter. Där finns gammalt kakel, en gammal rutten dörr, säckar med skräp och det övre blå röret till vänster ska bort. Det är mycket som ska bort, innan man kan börja bygga upp min park.

Det enda i min trädgård som är bra att ha, är mina tomater. Både min husse och jag äter några stycken varje dag. De verkar aldrig ta slut. Tomater är faktiskt ganska goda, även om jag tycker bättre om bladen på hallonbusken.

(106)

Kommentera

 


Annons

Annons

Laddar