Annons

Annons

Jag sitter på ett golvberg

När montören från IKEA var här, så öppnade han många paket. Det är tomma nu och ligger inne i mitt vardags- och tv-rum. Det kan de inte fortsätta med, för där ska det in ett golv. Golv ska inte ligga i lådor. Golv ska man gå på.

Får jag inte iväg soporna, så kan jag inte lägga golvet i mitt vardagsrum i vardande. Nu är ju äntligen golvet här, så det gäller att få fart på min husse.

Igår var min husse och jag och rekade i omgivningarna och vi fann en soptipp. Det var väldigt bra, för det var den vi letade efter. Soptippen heter nog återvinningsstation, eller miljöstation, här också, men likafullt är det en soptipp. Dit ska vi åka idag och återlämna wellpapp och frigolit till vår natur. Det behövs nog minst 10 resor för att klara av allt. Det blir mycket utsläpp från bilen det.

Annons

Det är inte bara IKEA-kartonger vi har. Även trasiga flyttlådor kommer att hamna på soptippen, tillsammans med tidningar och papper som skyddade mitt porslin under den guppiga färden från Strandvägen i Tranås till Rue Saint-Michel i Aurignac.

Apropå tomma kartonger, så har inte IKEA hört av sig än om diskmaskinen. Det kan ju till och med vara så att Marion på IKEA har semester. Hon kanske ligger och solar jämte min Agnes och min Sabrina på stranden i Malaga, så alla tre har smitit från sina arbeten, nu när det är som viktigast för dem att vara där.

Nu har jag inte tid att blogga längre. Jag ska köra pappkartonger till min soptipp i Aurignac. Det är ju extra hårt nu när min Agnes skolkar. Idag tänker jag inte heller tjata om att IKEA ska ha kokpotatis till sina köttbullar. Det är bättre de koncentrerar sig på min diskmaskin.

Hej så länge

Vaira

Du ser själv hur mycket tomkartonger jag har. Nästan hela rummet är fullt. Det finns massor med frigolit också. Det är dessbättre inte så tungt, så det orkar nog min husse

Jag vill inte se på kartongberget. Man kan ju bli trött för mindre. Vi ska se om vi lyckas få iväg allt idag. Nästa chans är fredag.

Det är inte bara i vardagsrummet i vardande det finns kartonger. Hallen är full också. Mitt ben, som du ser i nedre vänstra hörnet, ska inte till någon återvinning. Jag måste nog gömma det, innan Charlie kommer.

(59)

Kommentera

 


Annons

Annons

Laddar