Annons

Annons

Jag skapar ett nytt fornfynd

Innan jag kom hit, så åkte folk till Aurignac på grund av grottan som ligger här. De hittade ben i den nämligen. Gamla ben. Dessutom hittade de stenbitar. Det var så märkligt, så de har gjort ett museum där man kan se ben och stenbitar. Nu håller jag på att skapa ett nytt fornfynd, som kanske kommer att grävas ut om 40 000 år. Vi får se.

Detta är den berömda grottan i Aurignac. Den är inte mycket att yvas över, om nu sanningen ska fram. Det finns inget av intresse kvar där, om inte jag besöker grottan förstås.

Eftersom jag inte får ta ut mina ben och gräva ner dem och benen i Aurignacgrottan har tagit slut, så har jag kommit på en genial idé. Jag tar mina ben och gömmer dem inne i mitt hus.

En del ben låter jag ligga framme, bara för att eventuella fornfyndsplundrare ska tro att det bara är de benen som finns här. Men det kan jag säga dig i största förtroende, det finns många fler.

Annons

– Nu har du så många ben, så vi måste rensa ut och slänga några. Det är ju som att gå omkring i en benhög här hemma.

Det var min husse som hade sagt sitt. Som du förstår har han ingen vördnad för blivande historiska fornfynd, så det gäller för mig att gömma mina skatter. Ska det bli något, så måste det finnas många ben. Det har de på museet, vet jag.

– Du får inte rafsa ihop mattorna, Vaira.

Det var samma husse som tyckte till igen. Vad ska man annars ha mattor till, om man inte ska rafsa ihop dem? Hur ska man kunna gömma ben under mattor, om de ligger platta på marken? Min husse begriper ingenting.

Fast jag har det inte lätt. Jag motarbetas ständigt av denne historielöse husse, som försöker stoppa världens förnämsta fornfynd redan i dess linda. Jag tror dock att han kommer bli stolt över mig, när mitt palats också blir ett museum med massor av ben och gör Aurignac ännu mera världskänt om 40 000 år. Då, om inte förr, så förstår han att jag hade rätt.

Hej så länge

Vaira

Benen är slut sedan länge i grottan. Jag har nog undersökt den väldigt noga vid flera tillfällen. Vad vore inte då bättre, än att skapa ett palats fullt med massa ben? Det skulle bli en ny arkeologisk sensation. Det är bara att samla nu och sedan vänta i 40 000 år.

Genast när man kommer in till mig ligger det två ben, bara för att markera platsens betydelse. Dessutom är det bar att ha dem till hand, om jag skulle bli väldigt glad, till exempel om min Agnes kommer.

Vi foten vid matbordet har jag alltid ett ben. Just det här benet verkar vara en gammal raritet.

Vid matplatsen förvarar jag benen som har lite mer smaskens att slita bort. Jag kan tugga på sådana ben, när jag väntar på att man mat ska serveras av min uppassare (= min husse).

Kan du säga mig en enda anledning att ha badrumsmattor? Är det inte är för att krafsa ihop dem noga och länge, så man kan gömma sina ben under mattorna? Jo, det är just det enda man kan ha dem till. Min husse tycker inte det alls. Han är så konstig.

Min Agnes filt i min tv-soffa är utmärkt att gömma ben i. Jag förstår inte varför hon envisas med att vika ihop den. Det försvårar bara mitt arbete och försinkar mig, nu när jag ska skapa ett fornfynd.

(46)

Kommentera

 


Annons

Annons

Laddar