Annons

Annons

Jag stoppade Global warming

Säg inte utan att jag har makt. Igår skrev jag om den fruktansvärda torka, som har drabbat Aurignac. Regnet hade gjort uppehåll ett helt mannaminne, som jag bedömde till 14 dagar. Floden hade torkat ut och inga frukter fanns det att plocka från träden. Jag ville ha regn! Denna väderkatastrof kan direkt kopplas till global warming.

Min palatspark blev snabbt en sjö, när störtregnet vräkte sig ner över min parkanläggning. Det är därför jag skrattar, för igår var det roligt med regn. De suddiga sakerna är regndroppar på linsen.

Jag hann väl knappast mer än publicera min blogg, förrän första stänket kom. Ska jag vara ärlig, så kom min Agnes först, stänket kom lite senare. Vi skulle lägga lister längst golvet i mitt paradvardagsrum, tillika tv-rum och då behövs det en Agnes.

Annons

I vilket fall som helst, så kom det en droppe på min husse, där han stod i min palatspark och sågade i en list.

– Nu måste vi ta in elverktygen. Det ser ut att bli ett rejält regn, sade min husse i det han studerade molnen på himlen. Han vill nämligen inte ha elektriska stötar.

Är min makt så stor, så jag kan framkalla regn, tänkte jag. Den första droppen följdes snart av flera större och tätare. När vi skulle gå ut och gå, så var det regnkläder och paraply som gällde för de veka (=min husse och min Agnes) och en skyddande päls för de tuffa (=jag, Vaira).

På grund av regnet, så ville mina veka följeslagare bara gå plommonvägen. Det regnade mer och mer och när vi kom hem nästan störtregnade det. Det är inte klokt vad jag är duktig. Jag fixade vädret och utan regndans också!

Regnet fortsatte resten av dagen och stor del av natten. Sammanlagt kom det väl ungefär en meter regn, eller kanske mer 14 mm. Vad vet jag, jag har ingen regnmätare.

Idag har jag bestämt att det inte ska regna, så alltså regnar det inte. Det är så det är. Det är tydligen jag som bestämmer vädret.

Hej så länge

Vaira

Det myckna regnandet gjorde så att ingen satt på bänken och språkade igår. Vem vill sitta på en blöt bänk och prata mitt på natten? Ingen! Vem vill gå på den blöta gräsmattan mitt i natten och knappas synas, för att hitta sig en bra kissplats? Jo, det är ju jag!

Regnvädret hade inte precis lockat ut folk på stan i går kväll. Snarare hade regnet lockat in dem, där de antagligen satt och tittade på ett tråkigt tv-program. Eller också så satt de i hemmets lugna vrå och kalasade på vin, sniglar och grodlår.

Med raska bestämda steg, tar sig denna vackra västgötaspets (jo, du har rätt, det är jag) sig fram på trottoaren på Rue Saint-Michel. Jag är ute och kontrollerar hur mitt väder blev. Du ser att jag har blivit lite våt. Det var också ett endaste långt högljutt åskmuller i går kväll, men det stängde jag genast av.

(62)

Kommentera

 


Annons

Annons

Laddar