Annons

Annons

Jag tvingas löpa på nya stigar

På grund av omständigheter, som inte jag råder över, tvingar min husse ut mig på nya stigar. Detta kan ha att göra med att jag löper just nu. Det kan också ha med att göra att en stilig gentleman ur det fria gardet, uppvaktar mig å det våldsammaste.

En fri gentleman och löpning, har tvingat mig ut på nya äventyr på nya stigar. Jag är inte så långt hemifrån, bara några kilometrar, så jag hyser hopp om att bli hittat.

Han står utanför mitt hus. Ibland hela nätterna. Ibland syns han inte till, men dyker upp när vi går till exempel plommonstigen. Han finns inte, men finns alltid där, min stiliga kavaljer.

Min husse tyckte att det var illa nog med det intresse som Charlie visade mig. Det gick dock att stävja. Dels var inte jag så där våldsamt intresserad, dels var vi oturligt nog övervakade båda två.

Annons

Skillnad är det dock med den stilige främlingen. Ingen här i stan vet vem han är. Ingen känner hans husse eller matte. Han verkar vara en spännande fri man, som aldrig ger upp sina föresatser (=mig).

Nu har min husse kommit på en lösning på detta problem med den uppvaktande gentlemannen. (Nota bene: det är husse som har problem med honom. Inte jag.) Vi sätter oss i bilen och åker några kilometrar från min stad. Där försöker vi hitta nya stigar, som vi kan gå på. Löpstigar, kan man kalla dem.

Igår var vi till exempel på en bra löpstig några kilometrar från mitt palats. Där fanns flera ängar och lite skog. Om man gick några kilometrar åt ett håll, så kunde man gå samma kilometrar tillbaka. Jag kissade här och där, för kanske min stilige gentleman kan hitta mig i alla fall. Han hittade ju mig från en okänd plats ända till mig i Aurignac.

Hej så länge

Vaira

Tänk att jag inte har sett de här ängarna innan. De är faktiskt roliga att springa på. Jag tänkte nästan göra en tokrusning, men så besinnade jag mig och sprang bara lite hit och dit.

Om man ser sig för, så kan man hitta sådana här blommor. Det fanns ganska många av dem. Min husse tyckte de såg ut som krokus, men de var betydligt spetigare.

En släkting till den spetiga krokusen. De ser visserligen inte alls ut på samma sätt, men färgen är samma. Därför måste de vara släkt. De växer också för övrigt på samma äng.

Det finns gula blommor också. Den här heter Liten gul blomma. Det finns riktigt många av dem, men då måste man titta noga. De är nämligen ganska små.

Som du ser är detta ett antal av Större gul blomma. Den heter så för att den är gul och större än Liten gul blomma. Botanik är ganska lätt, om man bara tänker efter lite.

Gårdagens stig tog slut här vid hästhagen. Ser du hästen? Han är bara en liten prick. ”Vägarna” på kullen gjordes först av uroxar för 43 000 år sedan, när de första invånarna bodde här. Uroxarna blev lite förgrymmade, när en flock mammutar kom och delvis förstörde vägarna, så uroxarna flyttade. Långt senare flyttade det hit vanliga kossor, som fixade trappvägarna på nytt. Så kan det vara här i Frankrike.

(0)

Kommentera

 


Annons

Annons

Laddar