Annons

Annons

Jag välkomnas med en fest

Så var det då dags för en fest igen i Aurignac. Denna gång kommer den hålla på i inte mindre än fyra dagar. Den börjar på fredag och slutar på måndag. Allt detta hålls naturligtvis till min ära.

Just i detta nu håller de på att sätta upp ett tält på torget, så att min husse kan få ett glas vatten, när festen börjar. Jag övervakar arbetet, så det blir rätt. Ser du det lilla fula huset med flaggorna på andra sidan gatan? Det är det nyrenoverade stadshuset, som ska invigas istället för mitt ofärdiga palats.

Redan innan festen drar igång, var det meningen (tror jag) att mitt nyrenoverade hus skulle invigas. Huset skulle ha varit färdigt den 1 augusti, men så blev det ju inte. Istället kommer det nyrenoverade stadshuset att invigas. Det skulle nog ha varit färdigt för ett år sedan. Det är så det är i Frankrike.

Annons

Hela stan håller på att göras fin. Det är vimplar över gatorna, men även kulörta (=inte särskilt vita) lampor som lyser på kvällarna.

På torget nedanför mig, där det är marknad på lördagar, håller de på att sätta upp ett litet nöjesfält, så alla kan ha roligt när de firar mig.

Torget är avspärrat och där byggs det för fullt. Det ska bli en estrad, men även ett öl- och vintält för de som kanske är lite törstiga (=min husse). Man ska även kunna äta där. Ibland kommer maten att kosta 10€, ibland 12€ och ibland till och med 16€. Jag bryr mig inte vilket, bara det blir lite smakprover till en hungrande hund under bordet.

Naturligtvis kommer det vara musik också. Du kan själv se på affischen vilka som ska spela. Bara välkända band, skulle jag vilja påstå.

Eftersom min husse och jag hittar till alla platser som festen ska vara, så kommer vi naturligtvis representera de svenska invånarna i Aurignac. Fattas bara annat!

Hej så länge

Vaira

I hela stan hänger det vimplar i olika färger, för att välkomna mig till Aurignac. Visst är väl det snällt av invånarna i min stad att uppmärksamma att Aurignac har fått en egen västgötaspets?

På kvällarna är det ännu finare. Då lyser det massa lampor i många olika färger. Vimplarna syns också. Tänk vad fint de har gjort i min stad, men så är jag också president. En av ljusslingorna sitter fast på mitt hus!

Nedanför där jag bor på marknadstorget och på parkeringsplatsen, håller ett nöjesfält på med att montera upp sina grejer. I förgrunden ser du nog något som ska bli en karusell, bakom finns det radiobilar och någon slags annan karusell. Ska bli spännande att se, hur det kommer att se ut till slut.

Det har tyvärr smugit sig in ett fel på affischen. GRANDES FETES de la VAIRA, skulle det förstås ha stått. Fast det får jag stå ut med. Huvudsaken är att folk har roligt och att det blir många smakbitar till mig.

(86)

Kommentera

 


Annons

Annons

Laddar