Annons

Annons

Jag var inte alls bortsprungen

När jag är ute och går min nyupptäckta stig, så blir både min Agnes och min husse ängsliga att jag ska försvinna när vi kommer till ängen. Det hände sig nämligen där, att de försvann båda två. Inte jag.

Bara för att man inte ser en Vaira, så finns hon ändå. Det är som med Tranås. Tranås syns inte, men nog finns den staden allt. (Det är ju Aurignac, som du ser i fjärran.) När jag inte syns på ängen, fast jag finns där, så blir min Agnes och min husse så ängsliga. De tror att jag har sprunget iväg, men se det har jag inte. Sådan är inte jag. I alla fall inte så ofta.

Ja, jag rusar ut bland de vackra blommorna när vi kommer dit. En västgötaspetsrusning, eller två, eller tre, eller fler, har aldrig skadad någon västgötaspets. Tvärtom. Snarare än att bli ängslig, så tycker jag nog att min husse skulle pröva på den övningen. Det skulle göra gott för hans fysiska status, som nu är nära noll. Även de följande rullningarna är välgörande.

Annons

– Kom nu Vaira, ropar min Agnes. Jag är rädd att du försvinner i gräset.

– Kom genast hit Vaira, ropar min husse. Du får inte försvinna igen.

Här vill jag inflika, att jag inte försvann alls den där gången för ett par veckor sedan. Jag var bara borta i fem, sex, åtta minuter och jag fanns där hela tiden där jag fanns. Det var bara det att min husse och min Agnes inte var på samma plats. De hade inte följt efter mig, så det kan ju knappast jag lastas för. Det var ju de som var försvunna, så jag fick vända om och leta rätt på dem.

I vilket fall, så är de väldigt ängsliga när vi kommer till ängen. Det är kanske därför det heter äng.

Nu för tiden har jag koll på dem, även under mina västgötaspetsrusningar, så de inte ska komma bort. Det kan ju bli lite otäckt för dem att vara mitt ute i ingenstans utan den trygghet, som en Vaira ger.

Hej så länge

Vaira

Men har du sett! Vem dök upp där, om inte en Vaira (=jag). Det var väl inget att bli ängslig för, bara att jag lägger mig ner och vilar en stund.

Även när jag går och nosar, så syns jag alldeles tydligt. Jag skulle nog synas om jag var på andra sidan ängen också. Tror jag. Kanske.

Det är väl bäst att undersöka ängen närmare min husse och min Agnes, så de ser mig hela tiden. Jag vill ju inte att de ska bli ängsliga. Fast jag tror att skulle ha varit mer spännande på andra sidan.

Rullaruntgymnastik är något som min husse också borde ägna sig åt. Då kanske han inte skulle vara så plufsig och klumpig. Jag är ett riktigt föredöme där också, måste jag påpeka. Men så är jag också i osedvanligt god form.

(91)

Kommentera

 


Annons

Annons

Laddar