Annons

Annons

Jag vill inte att du ska synda

Då jag inte vill att du ska hängivet ägna dig åt dödssynder, så tänker jag inte egga dig med sådana bilder, som jag visar idag. Du bör alltså inte titta på dem. Du ska inte heller läsa texten. Kom ihåg att avund är en dödssynd, som kommer att placera dig rakt ner i – ja just det – avgrunden.

Nu har min flod sjunkit undan så mycket, så min Agnes och jag kan leka i vattnet. Vårfloden är över. Man kan dricka vattnet och man kan tvätta tassarna Hur har du det med dina floder? Blev du avundsjuk nu? Det var i så fall meningen.

Som det framgår av själva ordet, så är dödssynd en dödlig synd. Ta till exempel om du tittar på mina bilder och läser bildtexten i dagens eminenta (=fantastiskt braiga) inlägg, så skulle du säkert bli avundsjuk. Detta är fullt förståligt, då jag har det så mycket bättre än vad du har det i snön och kylan. Du kommer då att drabbas av avund och se där, då dödssyndar du!

Annons

För att bespara dig från risken att begå en dödssynd, så nämner jag inte att jag hade det 11 grader varmt redan klockan sex. Sedan har termometern bara stigit. Idag kommer den inte at vända, förrän den har passerat 20 grader. Men det tänker jag inte säga något om. Skulle jag nämna att jag har mer meteorologisk sommar än dito vår, så skulle du väl slå i taket. Det förbigår jag alltså med tystnad.

Jag förbigår också med den djupaste tystnad, att min flod numera är så grund att min Agnes och jag kan leka i den. Vi kan dricka färskt kristallklart vatten från Pyrenéerna, eller bara tvätta tassarna på ett uppfriskande sätt.

Appropå Pyrenéerna, så tänker jag inte berätta hur vackra de är precis när solen går upp. Det skulle inte vara rättvist mot dig, då du direkt skulle bli avundsjuk och begå en dödssynd.Du kan ju inte se Pyrenéerna, om du inte är här i trakten.

Är du dessutom begiven på att gulla med höns eller katter, så ska du inte titta på bilderna som föreställer just höns och katt. En vanlig fågel som sitter i ett valnötsträd och hälsar våren välkommen med sin sång kan väcka ett begär hos somliga, har jag hört.

Nej, håll dig borta härifrån så slipper du se alla blommande fruktträd och läsa om hur varmt det är. Gå ut och skotta istället, så slipper du bli avundsjuk.

Hej så länge

Vaira

PS Glöm bara inte sätta ut blomlådan på brevlådan när du har skottat färdigt. DS

Tänk att min husse alltid måste leka med sim kamera. Där borta i värmen finns min Agnes och även en svårupptäckt Vaira. Under vattnet, som inte är fullt så varmt, ser du stenar. Spännande. Blev du avundsjuk nu? Det var i så fall meningen.

Går man längst med min flod/djungelstig, så kan man möta höns, djungelhöns som tar en promenad i det sommargröna gräset. Om inte min husse hade kopplat mig, så hade du inte sett några höns. Då hade de varit inne bland buskarna. Jag hade nog också varit bland buskarna. Istället fick min Agnes sig en pratstund med fjäderfäna. Blev du avundsjuk nu? Det var i så fall meningen.

Om man har med sig det alldeles för dyra teleobjektivet på morgonpromenaden, så kan man fotografera mina berg Pyrenéerna när solen går upp. Ser du molnen som flyger över bergen? Det är ganska roligt att titta på. Blev du avundsjuk nu? Det var i så fall meningen.

Den här katten brukar jag möta när jag har vikt av in på Plommonstigen. Katten bor där. Förr i tiden för länge sedan (=en månad eller så), så brukade jag jaga katten, men eftersom den fuskar och klättrar upp här och där så jag inte får tag på den, samtidigt som min husse blir lätt irriterad, så har jag bytt taktik: Jag ser aldrig åt katten. Husse klappar katten ibland. Blev du avundsjuk nu? Det var i så fall meningen

Solen börjar komma även här på Plommonstigen. Träden som blommar där nere till höger är just plommon. Fikonträden blommar inte än och inte valnötsträden heller. Men visst är det fin i morgondimman, fastän det bara är 12 grader? Blev du avundsjuk nu? Det var i så fall meningen.

Denna valnötsträdsångare må vara den slöaste fågeln i hela Aurignac. Den suddiga kompisen i bakgrunden hann minsann flyga iväg när min husse kom ångande, men inte sångaren. Fast sången var vacker. Blev du avundsjuk nu? Det var i så fall meningen.

Har du placerat ut din blomlåda på brevlådan än? Det är hög tid att göra det. Du vill väl inte göra brevbäraren ledsen? Den här köpte min Agnes och min husse igår. Blev du avundsjuk nu? Det var i så fall meningen.

Om man absolut vill se blommande fruktträd, så kan man titta in i vilken trädgård som helst. I alla fall om man är i Aurignac. Det här är för övrigt bagarens trädgård. Han säljer gott bröd också. Tänk på att han inte öppnar butiken förrän klockan sex om du ska köpa morgonbröd. Blev du avundsjuk nu? Det var i så fall meningen.

(47)

Kommentera

 


Annons

Annons

Laddar