Annons

Annons

Jordnära strejk hotar miljoner

Så här långt gräs kan man inte ha. Vad ska grannarna säga? Tänk i vilken dålig dager jag kommer, om inte ens min gräsmatta är områdesanpassad.

Så här långt gräs kan man inte ha. Vad ska grannarna säga? Tänk i vilken dålig dager jag kommer, om inte ens min gräsmatta är områdesanpassad.

Det är inte bara piloterna i SAS som strejkar. Även hemma hos mig har det brutit ut en riktig storstrejk, som drabbar betydligt flera än några enstaka flygpassagerare. Den här strejken tilldrar sig inte uppe i det blå, utan det är en mera jordnära strejk.

Annons

När min husse skulle ta tag i att korta av de miljoners miljoner grässtrån som växt sig alldeles för långa i min gräsmatta, så hände det ofattbara. Min gräsklippare strejkade. Konsekvenserna blir fullkomligt förödande, då även robotgräsklipparen strejkar.

Vad var det nu klipparen inte var nöjd med? Ville den ha mera bensin? Färskare olja? Kanske ville den inte bli biten i hjulet av en skällande västgötaspets? Vad vet jag.

Gräsklipparen var alldeles tyst. Den krökte inte ett strå i gräsmattan. Husse drog och drog, men inte tände den motorn. Det visade sig att den strejkande gräsklipparen hade haft sönder sin vajer till nödstoppet. Vajern var tvärt av!

Detta hade väl inte varit så farligt, om inte robotgräsklipparen också strejkade. Det är en långvarig strejk, som snart har pågått i ett år.

Min husse var förtvivlad över att båda hans fina Husqvarna strejkade samtidigt. Just när han skulle slänga sig på marken och gråta, så dök det upp en strejkbrytande Stiga gräsklippare. Att motorn på den fungerade hördes tydligt. Inte en enda vajer hade den haft av. Gräset blev fint slaget, där den for fram under ledning av en skällande västgötaspets (=jag).

Husse har nu vidtagit åtgärder för att få de strejkande gräsklipparna att fungera. En ny vajer är beställd och någon ska komma och titta på den strejkande roboten, som för övrigt heter The Stig.

Under tiden får resurshusses fungerande Stiga sköta klippningen av de för långa grässtråna. Han har en fungerande robotgräsklippare hemma hos sig.

Hej så länge

Vaira

När husse skulle klippa gräset, så visade det sig att min gräsklippare har gått ut i strejk. Det hjälpte inte hur jag skällde på den. Den bara tvärvägrade att starta. Inte ens min pedagogiska blick fick eländet att gå igång.

När husse skulle klippa gräset, så visade det sig att min gräsklippare har gått ut i strejk. Det hjälpte inte hur jag skällde på den. Den bara tvärvägrade att starta. Inte ens min pedagogiska blick fick eländet att gå igång.

Vår dyra robotgräsklippare är också i strejk. Meningen var att den skulle sköta gräsklippningen alldeles själv, men det har varit lite si och så med det. Husqvarna må vara bra att sälja, men kvalité är inte deras starka sida.

Vår dyra robotgräsklippare är också i strejk. Meningen var att den skulle sköta gräsklippningen alldeles själv, men det har varit lite si och så med det. Husqvarna må vara bra att sälja, men kvalité är inte deras starka sida.

Snopet värre blev det för den strejkande Husqvarnan, när en strejkbrytande Stiga gjorde entré på min gräsmatta. Det var dessutom en gammal hederlig klippare, som var tillverkad i min stad Tranås. Numera är de italienska. Jag kan vara nöjd, men den strejkande får skämmas.

Snopet värre blev det för den strejkande Husqvarnan, när en strejkbrytande Stiga gjorde entré på min gräsmatta. Det var dessutom en gammal hederlig klippare, som var tillverkad i min stad Tranås. Numera är de italienska. Jag kan vara nöjd, men den strejkande får skämmas. Skrattar bäst som skrattar sist,

LÄS OCKSÅ

(30)

Kommentera

Annons

Senaste från Hemmets

Annons

Laddar