Annons

Annons

Kämpig arbetshelg i palatset

När mina flickor kommer, då blir det fart i mitt palats. Kanske inte i lördags så mycket, för då var de i skräckslottet, men igår var det fart. Flickorna helgade vilodagen med att packa upp (min Agnes), städa (min Sabrina) och rulla ut matta (min Sabrina och min Agnes).

Tjuvtagen bild av min husse. Varken min Sabrina, min Agnes eller jag har hunnit att rätta till anletsdragen. Flickorna leker med sina telefoner och jag slickar bort lite fördisk från nosen. Städredskap och en dunk smugglad grönsåpa i förgrunden. Inte alls palatslikt och tjusigt.

Min Agnes och min husse gav sig i kast med min paradsängkammare. Den tillfälliga plastgarderoben tömdes raskt (av min Agnes) och bars upp på vinden (mest av min Agnes och delvis av min husse). I den ska det förvaras sommarkläder på vintern och vinterkläder på sommaren. En tvärtomgarderob, kan man säga. Sekretären flyttades (mest av min Agnes och delvis av min husse) och på den sattes tv:n (av min Agnes).

Annons

På nedre våningen i mitt palats höll Sabrina på att försöka göra rent golvet i festmatsalen. Hon skurade med en liten svamp och plockade bort färgspill med en skruvmejsel. Min Agnes hade under tiden övergått till att packa upp grejer i klädkammaren däruppe.

När golvet hade torkat i min festmatsal, var det dags för stora mattan. Nu behövdes min Agnes också. Undan med tunga möbler och ut med den äkta mattan. Under tiden som den rullades ut, så dammsögs bägge sidorna på mattan.

När flickorna hade slitit färdigt med mattan och flyttat tillbaka möblerna, så var det matdags. Det var faktiskt min husse som hade gjort maten. Hans insats under helgen kan man säga.

Sedan kom det jobbiga och riktigt arbetsamma. Naturligtvis var det jag som fick ta tag i det. Du har säker gissat var det var. Precis, fördisken. Fyra kladdiga tallrikar och två uppläggningsfat med sås och små kycklingbitar och ris, som jag fick klara av att fördiska alldeles själv, utan att få assistens av någon.

När klockan blev 16.32 sådär omkring, så åkte mina flickor hem. Så nu är det bara min husse och jag igen och dessutom blir det ju då ingen fördisk att tala om. Hårda tider.

Hej så länge

Vaira

Så här ska det se ut. Nu sitter vi allihop och ser trevliga ut. Mattan, som äntligen har hamnat på golvet, syns tydligt. Min husse syns inte ens i spegeln. En perfekt bild! (Bara skåpet hade varit stängt.)

Slit och släp hela tiden. Jag har just fördiskat fyra tallrikar och så kommer det ett uppläggningsfat. Det är tufft att vara västgötaspets ibland.

Min Sabrina håller på att putsa spegeln, som döljer den öppna spisen. Vad som finns bakom där, kan man bara spekulera om. Ser du vad fint golvet är?

Nu börjar flickorna med mattan. Min Agnes står och dubbeldammsuger, dvs både baksidan och framsidan. Dammfritt är målet! Jag fick inte hjälpa till, för ”hon bara hårar ner”. Jag vet inte vad de menar.

Jag säger inget, men detta är en bild från morgonens promenad. Fast katten sprang in på gården.

Vem sitter och spionerar på gården och ser efter att jag passerar ordentligt? Jag har inte förföljelsemani. Det är katterna i Aurignac som förföljer mig maninskt.

(38)

Kommentera

 


Annons

Annons

Laddar