Annons

Annons

Klass 3-varning här hos mig

Jag ser att de svenska tidningarna varna för snöoväder, halka och elände. Eftersom det helt oväntat har kommit ett par centimeter snö i Stockholm, så är det en världsnyhet. Till och med SMHI har gått ut med en klass 2-varning för stora delar av mitt gamla fosterland. Fast här är det värre. Jag har beslutat att gå ut med en klass 3-varning.

Att springa i skogen så här som jag gör, kan vara förenat med livsfara. En typisk klass 3-varning alltså. Jag kan snubbla på ett löv, bli sticken av ett bi, eller jag kan flåsa så jag blir alldeles matt. Som tur är, så har jag floden precis jämte mig.

Om du bara visste hur vi har det. Ta igår, då jag inte hann blogga. Varför, frågar du säkert nu. Jo, det kom ett telefonsamtal från min Agnes.

– Hej, sade min Agnes i telefonen, kan vi ses vid den där möbelaffären som serverar pommes frites till köttbullar, brunsås och lingon, när de öppnar?

Annons

Nu var goda råd dyra. Jag skulle ut och gå. Min husse och jag skulle hinna slänga i oss en frukost och sedan köra till den där möbelaffären. Allt inom loppet av 1 timme och 27 minuter. Det tar ungefär en timme att köra till affären som inte kan koka potatis.

Det blev en klass 3-varning för stressnivån för utebliven blogg och skyndsamt ätande.

Sedan är det också en utfärdat en klass 3-varning för promenaderna här i Aurignacstrakten. Att gå ut och motionera i skogen, när det är +19 grader i drygt mitten av november, det är farligt. Svetten rinner på hussar vid varenda uppförsbacke (det finns det massor av) och jag flåsar som en spaniel.

De stackars bina förstår att vädret inte kommer att stå sig hur länge som helst, så de stressar runt från blomma till blomma, så de kan få den färska honung till jul, som de så gärna vill ha. En klass 3-varning för hjärtinfarkt eller brutna vingar där.

Som du förstår, så ska du vara glad att ni har blåst, kallt och snö. Den som ändå hade det, säger jag.

Hej så länge

Vaira

Tänk den som ändå hade det så här. I Stockholm överraskades hela stan att det kom snö, så där fick bussarna ställas in. Det hade ju kommit flera centimeter snö och den var dessutom hal! Det här är Tranås Tidning, som visar hur de stackars huvudstadsborna har det.

Här kan jag gå ut och titta på den här typen av blåsippa. Den starka och varma solen och blommans små taggar, kan nog vara farliga, så det är inte utan anledning jag har utfärdat en klass 3-varning.

Oj, oj, oj. Här kommer ett bi inflygande på ett stressande sätt till den taggiga blomman. Farligt, farligt. En klar klass 3-varning.

Inte så bra bild, som den för dyra kameran tog med självutlösaren, fast den får vara med ändå. Du ser en husse, iklädd jeans och t-shirt. Shorts hade varit bättre. Sedan ser du en västgötaspets. Båda två är övervarma på grund av värmen. Jag kommer snart till min vätskekontroll; min flod. Men värmen gör att det är läge för mig att utfärda en klass 3-varning.

Här och var är det trots allt lite höstlikt, fast då är det så himla vackert, så man nästan döööör. (Speciellt om en granne eldar lite våta löv.) En klar klass 3-varning för det.

(60)

Kommentera

 


Annons

Annons

Laddar