Annons

Annons

Köket är mest nästan klart

Idag blir det en liten bildberättelse, så att du kan se hur ofärdigt mitt palats är. Konstigt nog är det bara köket som är mest nästan helt klart.

Köket är det rum som är mest nästan klart. Du ser att det inte skulle skada med lite golvlister. Sedan har vi fortfarande arbetet att få fram klinkernas forna glans. Nu är min husse inne på att slipa bort det tunna cementlagret.

Om nu sanningen ska fram, av någon kostig anledning, så fattas det lite lister och annat även i köket, men annars är det klart. Det förekommer dock in viss diskussion mellan min Agnes och min husse, huruvida det ska in en liten köksö av något slag. Det slaget får vi se vem som vinner.

Annons

Annars kan du idag bara titta på bilderna och läsa bildtexterna, så får du en uppfattning om vad som är kvar att göra i mitt franska presidentpalats.

Till det kommer att vinden inte är färdigisolerad än och det fattas lite målning i min Agnes och min Sabrinas paradsovalkov. Det är dock inte vi som ska göra det.

Hej så länge

Vaira

Mitt paradarbetsrum tillika reservparadgästrum, var fyllt med flyttkartonger i söndags. Nu återstår bara några kartonger och ett fint lager av skräp på golvet och i den kombinerade sängen/soffan. Grejer på väggarna förstås också, så att det blir fint.

Lite kartonger ska packas upp i min paradkorridor. Sedan ska det upp lite saker att hänga kläder på, för det kan vara bra att ha. Golvet ska behandlas med klinkerolja, så att det glänser  Grejer på väggarna förstås också, så att det blir fint.

Även i min paradmatsal finns det kvar ett par flyttkartonger. Sedan ska det förstås målas vitt vid fönstren, så det blir riktigt fint. Golvet, där den tidigare väggen fanns mellan paradmatsalen och palatsköket, måste fixas till på något sätt. Smutsig filtväv är ju inte så snyggt. Vi får se hur vi gör där. Grejer på väggarna förstås också, så att det blir fint.

I paradvardagsrummet, tillika parad-tv-rummet, håller min husse på att koppla in grejerna till tv:n. Massor med högtalare, dvd-spelare, Playstation och mycket mer. Många sladdar blir det. Sedan är det fler golvlister som ska upp. Golvet med gamla klinker måste slipas och behandlas. Grejer på väggarna förstås också, så att det blir fint.

I min övre paradkorriodor trängs flyttkartongerna med de möbler som ska bli permanenta där. Annars är det inget. Grejer på väggarna förstås också, så att det blir fint.

I mitt paradgästrum ska sängen bäddas och ett par kartonger ska bort. Annars är det inget kvar att göra där. En taklampa måste skruvas dit. Grejer på väggarna förstås också, så att det blir fint.

I min Agnes och min Sabrinas paradvardagsrum och paradsovalkov ska det också upp golvlister, så att det blir fint. Lite taklampor och ett sittgruppsbord fulländar rummet. Grejer på väggarna förstås också, så att det blir fint.

Transportkorridoren, till min paradsängkammare och till det övre badrummet och toaletten, ska förses med lister på båda sidorna. Annars är det klart. Grejer på väggarna förstås också, så att det blir fint.

Min paradsängkammare är i princip klar, även om min husse är i starkt behov av en garderob. Det finns inte en loppmarknad i närheten, som inte har haft besök av min husse och min husse i jakten på en garderob. Grejer på väggarna förstås också, så att det blir fint.

(82)

Kommentera

 


Annons

Annons

Laddar